НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 20 листопада 2020 року

Сторони обговорили зміцнення фінансового співробітництва, процес провадження реформ в Україні та виконання структурних «маяків», передбачених у Меморандумі України з МВФ за програмою Stand-by.
 
«Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, Святого Миколая, Водохреща тощо. У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі із Всеукраїнською Радою Церков і Релігійних Організацій. У заході також взяли участь представники Кабінету Міністрів України.
Учасники заходу обговорили широке коло питань. Зокрема, щодо безперешкодного ввезення гуманітарних вантажів, проблеми біженців, питання капеланства, а також надання благодійної допомоги. Денис Шмигаль також порушив питання боротьби з поширенням COVID-19 та закликав релігійні спільноти об’єднати зусилля в період зимових свят.
 
Реалізація заходів дозволить досягти цільових показників із підвищення ефективності лікування туберкульозу, зменшення смертності та подолання епідемії туберкульозу в Україні. План заходів визначає чіткі і конкретні завдання на виконання Стратегії, індикатори до них та  відповідальних виконавців.
 
40 епізодів проекту «Виклик» створено IVORY films і «Теле Про» на замовлення каналу «Україна» у тісній співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій.
 
Автомобілі придбали у рамках Міжнародної програми «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні “Право поліції”, що його реалізує управління ООН, за фінансової підтримки ЄС, у тісній співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні.
 
18-20 листопада 2020 року в режимі онлайн-конференції відбулося засідання Українсько-польської змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.
 
З 19 листопада іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації будуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху. Про це заявив заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
 
20 листопада на позачерговому засіданні Уряду прийнято рішення про визнання таким, що втратило чинність розпорядження Кабінету Міністрів України №604 про тимчасове покладання обов’язків Міністра енергетики на Буславець О. А. Тимчасове покладання обов’язків Міністра енергетики покладено на Бойка Юрія Миколайовича, який до цього працював заступником Міністра.
 
«Проектом передбачається прийняття нових технічних регламентів, які регулюватимуть контроль якості медичних виробів; запровадження декларування оптово-відпускних цін на медичні вироби; встановлення граничних рівнів націнок на медичні вироби та оновлення протоколів лікування хворих на цукровий діабет І та ІІ типів. Ці питання будуть враховані при розробці проекту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання пільгового забезпечення хворих на цукровий діабет медичними виробами», — повідомила на нараді щодо запровадження пілотного проекту державного регулювання цін на ліки для хворих на цукровий діабет та відшкодування їх вартості перший заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як.
 
«Тепер і Широколанівський полігон, нарівні з Яворівським, стане достойним місцем для проведення міжнародних військових навчань. Дане табірне містечко створене за новими підходами, передбачає цілком автономну інфраструктуру і враховує іноземний досвід, зокрема, у державах-членах НАТО. Введення його в експлуатацію дозволить нам значно розширити географію спільних навчань з підрозділами збройних сил держав-членів Північноатлантичного альянсу», — переконаний Міністр оборони Андрій Таран.
 
Для дезінфекції використовується спеціальний хлоровмісний розчин, який є безпечним для людей і тварин, але вбиває цілу низку вірусних та бактеріальних інфекцій.
 
Упродовж січня–жовтня 2020 року Фонд соціального страхування України надав допомоги на поховання родинам 9 121 застрахованої особи, яка померла у період трудової діяльності. 
 
В Україні запрацюють чат-бот для координації госпіталізації та відкритий дашборд вільних місць, електронні направлення на ПЛР-тестування та інші сервіси для протидії поширенню коронавірусу.
 
Він складатиметься з 10 серій, кожна з яких розкриває теми від феномену української поп-музики та кліпмейкінгу до кіно, комедії, стрит-арту та локальних брендів одягу. Прем’єра першої серії про історію українського фольку, відбудеться 25 листопада.
 
25 листопада 2020 року за підтримки Проекту EU4SaferFood Мінекономіки буде проведено перше онлайн-навчання «Як впровадити систему НАССР у їдальнях закладів освіти».
Участь у заході за попередньої реєстрації безкоштовна.
 
За надання допомоги пацієнтам з COVID-19, найбільші суми отримали Центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Київ – 516 млн грн, Львівської області – понад 351 млн грн та Харківської – 336 млн грн. 
 
Уряд затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів на 2020-2023 роки, і 40% цього списку складають масштабні проекти у галузі інфраструктури та транспорту.
 
20 листопада розпочався другий день IV щорічного міжнародного форуму “Креативна Україна”, присвяченого обговоренню оптимальних шляхів підтримки розвитку креативної економіки держави. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму виступі підкреслив, що інвестиції у сферу креативних індустрій зможуть забезпечити її розвиток у майбутньому.
 
У Державній екологічній інспекції розробили технічне завдання для електронної системи «Екологічний інспектор», за допомогою якої інспектори зможуть здійснювати частину документальної роботи в автоматизованому режимі.
 
Перспективи  «зеленого» переходу, необхідні для цього кроки  та участь України в EU Green Deal – питання, які розглянули учасники онлайн-семінару «Огляд кліматичних дій та переходу до сталої енергетики в Україні».
 
Перспективи співпраці України та Іспанії у сфері енергоефективності та «чистої» енергетики – тема круглого столу, ініційованого Посольством України в Іспанії у рамках тижневого бізнес-марафону.
 
Представники Управлінь Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги теплових господарств стосовно їх готовності до роботи в опалювальному періоді 2020-2021 років
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 20 листопада в Україні зафіксовано 14 575 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 549 медпрацівників – 613).
 
Про це він сказав на IV Міжнародному форумі “Креативна Україна”, виступаючи на секторальному модулі “Кіноіндустрія”.
 
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons