НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 17 листопада 2020 року

ДСНС отримала ще 23 рятувальних машин для ліквідації наслідків ДТП, – Владислав Криклій

Сьогодні, 17 листопада, Міністерство інфраструктури спільно з Укрінфрапроектом передали Державній службі України з надзвичайних ситуацій ще 23 аварійно-рятувальних машин легкого типу вартістю 80,4 млн грн, призначених для проведення першочергових рятувальних робіт і ліквідації наслідків ДТП.

 

Верховна Рада прийняла закон, який забезпечить роботу органів місцевого самоврядування в умовах нового адмінтерустрою

Прийняття цього законопроекту дозволить місцевій владі повноправно управляти фінансами, землею, ресурсами, вирішувати нагальні питання життєдіяльності громад», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

 

«Укренерго» зможе залучати на вигідних умовах кредити для збалансування ринку електроенергії

НЕК «Укренерго» отримало державні гарантії  для залучення кредитних коштів державних банків, ЄБРР та інших міжнародних фінансових організацій на пільгових умовах. Відповідний закон сьогодні прийняли народні депутати. Це допоможе підвищити рівень розрахунків на ринку електроенергії, зокрема, й забезпечити виконання Меморандуму із інвесторами у «зелену» енергетику.

 

На зарплати шахтарям виділили 1,4 млрд грн до кінця року

У Держбюджеті передбачили 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла на даний момент. Відповідний закон про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (щодо реалізації положень статті 11 Закону України «Про ринок природного газу») сьогодні прийняли народні депутати.

 

Відбулось засідання Комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій

Мета заснування Премії – заохочення науковців та винахідників до створення інноваційного продукту. Основне завдання засідання – з урахуванням висновків експертів визначити щонайбільше п’ять найкращих робіт із 18 поданих у 2019 році.

 

У Києві презентовано сигнальні примірники другого і третього томів «Великої української енциклопедії»

16 листопада на науковій конференції «Традиції та новації в світовій енциклопедистиці» доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Алла Киридон презентувала сигнальні примірники другого і третього томів «Великої української енциклопедії».

 

Міністр соціальної політики Марина Лазебна поінформувала про виплати сім’ям медиків, які загинули від COVID-19

Завершено розслідування 114 випадків. Розслідування проводиться Державною службою з питань праці. З них 35 були визнані як пов’язані з виробництвом, а 79 – не пов’язані.

 

Третина нещасних випадків на виробництвах пов’язані з інфікуванням SARS-CoV-2

Упродовж 9 місяців 2020 року Фондом соціального страхування України зареєстровано 3 851 потерпілого внаслідок нещасних випадків, які стались під час виконання посадових обов’язків. З них медичних та інших працівників, у яких було діагностовано гостре професійне захворювання на COVID-19 – 1 167, або 30,3% від усіх потерпілих.

 

Фінансування науки у 2021 році буде збільшено майже на 2 млрд грн порівняно із минулим роком, – Роман Єрмоличев

У кошторисі на наступний рік загальний обсяг видатків на наукову і науково-технічну діяльність сягатиме майже 12 млрд гривень. Із них – 9,2 млрд спрямовано на загальний фонд, а 2,8 млрд – у спеціальний.

 

Олексій Чернишов: Народні депутати розуміють важливість регіонального розвитку та підтримують обсяг фінансування ДФРР

Державний фонд регіонального розвитку є одним із найбільш ефективних національних інвестиційних інструментів, який безперервно створює нові робочі місця в регіонах та змінює якість життя за рахунок оновлення соціальної інфраструктури та створення умов для інвестицій. Механізм відбору проектів для реалізації є прозорим і дієвим.

 

Плануємо оновити громадський транспорт ще у 18 українських містах, – Мінінфраструктури

Спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та активною місцевою владою Міністерство інфраструктури продовжує підготовку другої фази проекту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах. Попередньо визначено 18 міст-учасників проекту.

 

Визначено переможців ХІІ Міжнародного басейнового конкурсу «Барви Дністра – 2020»

Вже понад 10 років талановита молодь із басейну Дністра не лише на території України, а й Республіки Молдова бере участь у Міжнародному басейновому конкурсі. Конкурс відбувається за підтримки проекту Глобального екологічного фонду (ГЕФ) «Сприяння розвитку транскордонного співробітництва та комплексного управління водними ресурсами у басейні Дністра», Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державного агентства водних ресурсів України.

 

Пацієнт, що не має декларацію з лікарем, може розраховувати на допомогу мобільної бригади, що тестує на COVID-19 та на амбулаторне лікування – НСЗУ

Кабінет Міністрів України підтримав рішення зі збільшення капітаційної ставки за обслуговування одного пацієнта, яке ініціювала Національна служба здоров’я. З 1 листопада тариф на медичні послуги з надання первинної медичної допомоги зріс на п’ятдесят одну гривню та становить 651 гривню 60 копійок.

 

Прем’єр-міністр: Від початку пандемії фактично з нуля була відновлена робота державних лабораторій

Зараз в Україні майже 60 автоматичних станцій пробпідготовки для екстракції РНК, тоді як на початку пандемії була лише одна. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді 17 листопада. Він додав, що до кінця року таких станцій буде 68.

 

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 221 кредитних угод на 444 мільйона гривень

Від моменту старту Програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки вже видали 5 591 позику на загальну суму в 13.134 мільярда гривень. З них 9.412 мільярда гривень були видані в якості рефінансування попередньо отриманих позик, 2.500 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 1.222 мільярда гривень в якості антикризових кредитів під 3%.

За останній тиждень уповноважені банки видали 221 кредит на загальну суму в 444 мільйонів гривень.

 

Дохід України від іноземних студентів за період їх навчання становить понад 3 мільярди доларів США – Український державний центр міжнародної освіти

Навчання іноземних студентів в українських закладах освіти – це не лише імідж країни, але й важлива складова інвестицій з-за кордону в економіку держави. За орієнтовними розрахунками державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» Міністерства освіти і науки, іноземний студент, здобуваючи вищу освіту в Україні, витрачає щонайменше від 6-8 тис. доларів США щороку.

 

Держекоінспекція впровадить європейський досвід у боротьбі зі злочинами проти дикої природи

Державна екологічна інспекція України приєдналась до міжнародного проекту WWF під назвою «SWiPE» (Ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі). Будуть обмінюватись досвідом боротьби зі злочинами проти дикої природи.

 

Спроби перекласти відповідальність за зростання цін на електроенергію та фінансові проблеми Енергоатома на Міненерго – інформаційна диверсія

Зростання цін на електроенергію для промисловості є недопустимим, як і спроби перекласти відповідальність за це на Міненерго.

 

Уряд затвердив постанову про передачу земель ОТГ, — Роман Лещенко

16 листопада 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам нашої держави. Про це повідомив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

 

35% – середня річна економія енергоресурсів у бюджетних установах завдяки енергосервісу

Це один із результатів проведеної Держенергоефективності спільно з партнерами оцінки 242 ЕСКО-проектів за опалювальний сезон 2019-2020 років.

 

Мінфін залучив перший транш за спільним з Європейським інвестиційним банком проектом для підтримки агропідприємств

Міністерство фінансів розпочало реалізацію кредитної програми для малих та середніх підприємств аграрного сектору в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекту «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 17 листопада в Україні зафіксовано 11968 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 516 медпрацівників – 565).

 

Прем’єр-міністр: Головна мета сьогодні — не допустити колапсу медичної системи

Наразі в Україні спостерігається зростання кількості захворілих на COVID-19 на рівні 12 тисяч нових випадків за добу, і медична система здатна впоратися з таким навантаженням. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова» 16 листопада. Проте, як підкреслив очільник Уряду: кількість лікарів обмежена і фізичні можливості лікарів також обмежені.

Показати ще
WordPress Lessons