НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 13 листопада 2020 року

Дмитро Кулеба: Донбас і Крим будуть серед пріоритетів Шведського головування в ОБСЄ у 2021 році

13 листопада Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів віртуальну зустріч із Міністром закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях України та зусилля з мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі.

Євген Олейніков: Наша головна мета – мінімізувати втручання в діяльність платників, які не мають ризиків несплати податків

Аналітична робота та орієнтація на ризики – нові вектори у роботі Державної податкової служби. ДПС перетворюється на інтелектуальну сервісну службу, яка застосовує податковий контроль дозовано з найбільшою ефективністю. Про це повідомив заступник Голови ДПС Євген Олейніков під час дискусії на тему «Реформування державної податкової служби через призму доброчесності податківців та платників податків».

Із 16 листопада закладам профосвіти рекомендовано організувати навчання у змішаній формі – лист МОН

Із 16 листопада закладам професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано проводити навчання за змішаною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. Важливо, що відвідувати заняття учні зможуть групами не більш ніж 20 осіб.

Держенергоефективності: «Чиста» енергія – сталий розвиток та енергонезалежність громад і домогосподарств

На конференції «Екологічна адвокація бізнесу» заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко окреслив шляхи та вигоду використання відновлюваних джерел енергії у громадах і домогосподарствах.

«Обираючи відновлювані джерела енергії,  домогосподарства інвестують не лише у власну енергонезалежність, а й у свій добробут, сталий розвиток та екологію», – пояснив Юрій Шафаренко.

Наталія Калєніченко: Наше бачення –доступна онлайн податкова служба

У Державній податковій службі активно працюють над цифровізацією послуг. На сьогодні триває співпраця з Міністерством цифрової трансформації України та іншими органами виконавчої влади у напрямі надання громадянам та бізнесу якісних послуг, забезпечення легкої та доступної сплати податків. Про це розповіла заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко під час дискусії на тему «Реформування державної податкової  служби через призму доброчесності податківців та платників податків».

Ольга Ревук взяла участь у шостому засіданні Комітету асоціації між Україною та ЄС, – Мінсоцполітики

Вона поінформувала Сторону ЄС, що у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 здійснено заходи, спрямовані на посилення соціального захисту населення.

Олексій Любченко: Ефективність податкової системи напряму пов’язана з добровільною сплатою податків

Якою має бути податкова система в Україні та як стимулювати бізнес до добровільної сплати податків – на такі питання дискутували учасники заходу «Реформування державної податкової служби через призму доброчесності податківців та платників податків». Захід був організований за ініціативи Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC). Участь у дискусії взяли Голова ДПС Олексій Любченко, його заступники Євген Олейніков та Наталія Калєніченко, представники МВФ, ОЕСР, METS та інші.

За «Програмою на виріст» вже сьогодні богунівців слід готувати як військових майбутньої держави-члена НАТО, – Андрій Таран

Навчальні програми військових ліцеїв Міноборони вже сьогодні мають бути побудовані з прицілом на майбутнє членство України у Північноатлантичному Альянсі. Випускник має бути підготовлений до успішної кар`єри в армії, побудованій за стандартами НАТО. Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран під час відвідин Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна в Боярці.

Держгеокадастр відкриває свої бази для судових виконавців та арбітражних керуючих

Для отримання доступу до відомостей Державного земельного кадастру виконавцям та арбітражним керуючим необхідно звернутися до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру із заявою про надання доступу до відомостей Державного земельного кадастру за формою згідно з додатком 54 до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 р. № 1051.

За участі Міненерго триває робота з розблокування ЕСКО-договорів та розвитку ринку ЕСКО

Міністерство енергетики розробило низку пропозицій щодо розвитку ринку ЕСКО, які передбачають розблокування процесу укладання ЕСКО-договорів, спрощення процедури їх підписання, покращенням привабливості та надійності ЕСКО-проектів для фінансових установ, розширення механізму енергосервісу для модернізації об’єктів комунального господарства тощо.

Мінветеранів та Університет банківської справи підписали угоду про співпрацю

Мета – об’єднати зусилля над створенням умов для підвищення конкурентоспроможності ветеранів на ринку праці після звільнення з військової служби.

Ольга Стефанішина: У торгівлі і політичних питаннях Україна-ЄС не повинно бути жодних бар’єрів

Сьогодні, 13 листопада під час онлайн-засідання Комітету асоціації Україна-ЄС йшлося про підготовку і практичне наповнення Ради асоціації, яка запланована на грудень 2020 року.

МОН рекомендує із 16 листопада проводити навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти за змішаною формою

У листі зазначається, що діяльність закладів вищої та фахової передвищої освіти, відповідно до законодавства, організовано на принципах автономії та самоврядування. Зважаючи на це, ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень, в тому числі про запровадження режиму дистанційного навчання, належить до компетенції колегіального органу управління закладу вищої та фахової передвищої освіти.

Цифрові інструменти для досліджень та публікацій – МОН та Google ініціюють онлайн-семінар для науковців

Міністерство освіти і науки України та Google Україна проведуть онлайн-семінар для науковців, на якому розкажуть про застосування інструментів Google у сфері наукових досліджень та публікацій. Йдеться про Google Академія, Google Public DataGoogle Cloud Platform тощо.

Уряд ухвалив зміни до правил карантину: що змінюється для закладів освіти

Відтепер на всій території України заборонено відвідувати заклади освіти групам більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, а також відвідувати окремі категорії закладів, 50% учнів і персоналу яких перебувають на самоізоляції. Відповідне рішення Кабінету Міністрів, ухвалене 11 листопада 2020 року, оприлюднено на Урядовому порталі.

У жовтні Фонд соціального страхування направив на лікарняні по догляду за хворими дітьми на 79% більше коштів

У разі потреби знаходитись поруч із хворим членом родини у лікарні або вдома, Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток за весь час догляду. Найбільша кількість відповідних листків непрацездатності видається у разі хвороби дитини застрахованої особи.

Прем’єр-міністр: Рішення Уряду підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання на території України

У п’ятницю, 13 листопада, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України. Також були присутні керівники міністерств та апарату Ради національної безпеки і оборони України. Під час наради порушили питання забезпеченості лікарень киснем, а також оновлених протиепідемічних заходів.

За програмою “Доступні ліки” майже 487 тисяч пацієнтів з діабетом ІІ типу отримали необхідні ліки

З початку поточного року лікарі виписали понад 2 млн е-рецептів на ліки від діабету ІІ типу за програмою реімбурсації «Доступні ліки». 1,9 млн з цих рецептів вже погашено. Майже 487 тис. пацієнтів з діабетом ІІ типу отримали необхідні їм ліки в аптечних закладах у рамках програми реімбурсації.

Уряд запровадив карантин вихідного дня (оновлено)

Уряд запровадив карантин вихідного дня до 30 листопада 2020 року. Також протиепідемічні обмеження, які стосувалися помаранчевої зони карантину, тепер будуть діяти для всіх регіонів країни.

Відбулося відкриття програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець»

Сьогодні стартувала програма особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець». Захід відкрив Прем’єр міністр України Денис Шмигаль. Також взяв участь Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Укрпошта працюватиме без змін в умовах карантину вихідного дня, – Владислав Криклій

Разом із супермаркетами, аптеками, АЗС та транспортом Укрпошта залишається працювати в умовах карантину вихідного дня, дотримуючись всіх необхідних вимог безпеки. Графік роботи відділень незмінний. Щоб суттєво зменшити черги у відділеннях в умовах пандемії, компанія вже запровадила роботу на вихідних 250 найбільш завантажених поштових відділень.

З початку року в дитячих садках створено понад 10 тисяч нових місць, – оперативні дані МОН

Робота щодо створення нових місць у дитсадках сприяє доступу до дошкільної освіти всіх дітей, незалежно від місця проживання. 

Вадим Гутцайт: Заходи, що включені до єдиного календарного плану та матчі командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів, будуть проходити

Звичайно, учасники заходів мають продовжувати дотримуватися всіх санітарних і протиепідемічних умов та проводити заходи без глядачів. Учасники також здійснюватимуть обов’язковий щоденний контроль стану здоров’я.

В Україні впровадять європейські директиви з охорони атмосферного повітря та поводження з відходами

В рамках проекту, який триватиме 3 роки, фахівці ДЕІ отримають консультації стосовно розробки законодавчих та нормативно-правових документів.

Україна та ЄС домовилися поглибити співпрацю у сфері критичної сировини (оновлено)

12 листопада відбулася онлайн-зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Віце-президента Європейської Комісії з питань міжінституційних відносин та прогнозування Мароша Шефчовіча.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 листопада в Україні зафіксовано 11787 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 388, медпрацівників – 555).

Держкомтелерадіо: Керівники незалежних місцевих ЗМІ навчалися ефективному менеджменту

12 листопада в Києві відбувся навчально-практичний семінар «Ефективний менеджмент незалежних місцевих ЗМІ в умовах децентралізації», організований Офісом Координатора проектів ОБСЄ спільно з Укртелерадіопресінститутом.

Показати ще
WordPress Lessons