Новини КиївщиниНовини Обухівщини

Щиро вітаємо з Днем Державного Прапора та 29–ю річницею Незалежності України!

Наша країна святкує 29-у річницю здійснення споконвічної мрії українців – День Незалежності. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї. Попри все  боролися за свою свободу.

24 серпня 1991 року було проголошено Акт про Незалежність України, і над будинком Верховної Ради замайорів синьо-жовтий прапор.

Одним із найважливіших елементів процесу становлення державності є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, прапор, гімн.

Нині український національний синьо-жовтий прапор є державним прапором всіх українців, а 23 серпня проголошено Днем Державного Прапора України.

Безумовно, ці роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас – випробовуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. І не може бути сумніву в тому, що український народ в змозі поліпшити життя у своїй власній державі.

Віра, відвага, мудрість, пам’ять, стійкість і совість – споконвічні риси українців. Ключова цінність для нас – непереможне прагнення до Незалежності.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України з привітальним словом звернувся голова Обухівської районної державної адміністрації – Олександр Вікторович Гомон. «Нехай квітне славна Обухівщина у вінку Незалежної України…»

Показати ще
WordPress Lessons