НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Інформація про стан захворюваності на коронавірусну інфекцію в Обухівському районі станом на 02.07.2020

Станом на  12 годину  02.07.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на

COVID-19 виявлено – 443 особи, знятий діагноз у 140 осіб. Лабораторно підтверджений діагноз   у  293 осіб в.т. ч.  – Козин-31,    в с. Романків-8,  в  м.Українка -41в м. Обухові-152( із них в с.Таценки -9)  ,  в с.Красна Слобідка -6, с.Нещерів- 11, с.Германівка-3, с.Долина-1, с.Деремезна-2, с.Красне 1-8, с.Григорівка-4, с.Матяшівка -9, с.Перше Травня- 1, с.Халепя-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3, с.Трипілля-3,с.Ст.Безрадичі-1, с.Витачів-1, с.Степок-1, с.Перегонівка-1,с.Деревяна-3, с.Копачів-1.

Із них  249  осіб  одужало – в ст.Козин-23, в с.Романків-6, м.Українка-36 ,в м.Обухів-133 ( в т.ч. с.Таценки-9), в, в с.Германівка-3, в с.Деремезна-2,   Красне  1-8, в с.Нещерів-10 , в с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-9, с.Долина-1, с.Григорівка-3, с.Трипілля-1, с.Халепя-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3,  с.Красна Слобідка-6, с.Ст.Безрадичі-1, с.Витачів-1.

Померло    п’ять   осіб ( м.Українка-1, м.Обухів-4).

Серед медпрацівників захворіло – 25 осіб  в т.ч. – 4  лікаря. Одужало 23 медпрацівників із них-4 лікаря  .

Виявлено 950  контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

На 02.07.20р в Україні захворіло на COVID-19 -45887 осіб із них померло 1185.

Відсоток смертності складає 2,6%. В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом 293 осіб із них померло 5  осіб. Відсоток смертності складає 1,7%.

За останні 7 днів з 25.06.2020р  по 02.07.2020р. в районі захворіло 18 осіб, одужало -11осіб . Смертельних випадків  не зафіксовано

Причиною підвищення рівня захворюваності на COVID-19 і подальшого розвитку епідемії є:

1). Не дотримання вимог самоізоляції контактними особами та хворими з безсимптомним та легким перебігом захворювання.

2).Контроль за дотриманням умов самоізоляції ніхто не здійснює.

3).Так як COVID-19  віднесено до особливо небезпечних хвороб, то всі хворі, як джерело інфекції повинні бути ізольовані в  стаціонари  під нагляд лікарів незалежно від важкості захворювання.

4)Всім хворим з лабораторно підтвердженим  діагнозом ПЛР(полімеразно- ланцюговою реакцією)  повинен був зроблений  ІФА імуноферментний аналіз крові для  визначення  імунітету. Виявлення антитіл : титр імуноглобуліну   М вказує на

гостру форму захворювання, титр імуноглобуліну G- вказує , що людина перехворіла

COVID-19.

5) Вихід з карантину привів до того , що значна частина населення почала ігнорувати

дотримання трьох основних протиепідемічних вимог:

  1. Не носити маски чи респіратори .
  2. Не дотримуватись соціальної дистанції в  2 метри.
  3. Не дезінфікувати  різні  поверхні , не мити та  дезінфікувати руки .

На залізничному та автомобільному транспорті , в закладах громадського харчування та торгівлі в т. ч. на ринках , в дошкільних закладах  в закладах фізичної культури та спорту в перукарнях та салонах краси , в закладах , що надають  послуги  з розміщення  не дотримуються встановлені протиепідемічні вимоги.

Якщо у вас з’явились симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції(ГРВІ) : підвищилась температура тіла, появилась головна біль, кашель, стало важко дихати, втратилось відчуття смаку та запаху, біль у м’язах то можна запідозрити  корона- вірусну інфекцію. Потрібно негайно звернутись до сімейного лікаря та пройти поглиблене обстеження на COVID-19 : дослідження на полімеразну ланцюгову реакцію (ПЛР), комп’ютерну томографію легень (КТ), визначити стан насичення крові киснем .

Якщо  діагноз COVID-19 лабораторно  підтвердиться то від важкості протікання  захворювання сімейний лікар прийме рішення  лікуватись Вам вдома ( під наглядам лікаря) чи  Ви  підлягаєте  госпіталізації і стаціонарному лікуванню.

Щоб не заразитись коронавірусною інфекцією потрібно дотримуватись  трьох основних протиепідемічних вимог.

1.Дезинфекція всіх поверхонь де може бути вірус, а також миття та дезінфекція рук.

  1. Дотримання соціальної дистанції в 1,5-2 метра.

3.Носіння масок і бажано рукавичок.

Маска захищає в двох напрямках . Здорова людина не вдихне  вірус , якщо буде поруч з носієм.  А хворий буде виділяти значно менше збудника,  частина якого затримається  маскою. Маска не дає можливості торкатися обличчя  брудними руками.

Активні віруси знаходяться в краплях слини та мокроти  і затримуються маскою.

Ефективна даже саморобна маска із двох-трьох слоїв тканини.

Респіратори із рівнем захисту не менше FFP-2 необхідні  медпрацівникам , що контактують  з хворим  на COVID-19.

Американські , ізраїльські та німецькі  вірусологи встановили , що людина видихає краплі  двох видів: великі ,розміром від мікрона і вище. Вони важкі і майже зразу падають на землю  не представляючи небезпеку для оточуючих. Менші краплі (аерозольні частинки)  переміщаються з потоком повітря і можуть  потрапляти в дихальні  шляхи ,заражаючи людину. Тому так важливо всім носити маски.

Одноразові медичні маски потрібно носити 2-3 години і утилізувати ,щоб вони  не стали джерелом інфекції. Респіратори з рівнем захисту  не нижче FFP-2 можна носити  6-8 годин.

Маски багаторазового використання  обробляють шляхом прання в гарячій воді з милом  з подальшим проглажуванням праскою. Такі маски також носять дві-три години а потім їх  міняють і  перуть.  Маски нам прийдеться носити до  винайдення  вакцини.

 

Показати ще
WordPress Lessons