НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни − день пам’яті в Україні. Відзначається щорічно 22 червня у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси.

Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок цієї війни. Мільйони людей опинилися в окупації прийнявши на себе тягар лихоліття. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На них чекали тяжкі випробування повоєнних років.

З метою вшанування Дня пам’яті жертв війни в Україні керівниками Обухівського району Київської області 22 червня 2020 року до обеліска невідомому солдату в с. Леонівка було покладено квіти, як пам’ять про тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані у цій страшній війні.

Ми пам’ятаємо…..

Показати ще
WordPress Lessons