НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 19 червня 2020 року

Міністерство охорони здоров’я, Національна поліція, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів мають посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19.
Відповідне доручення на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України у п’ятницю, 19 червня, дав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 19 червня ухвалив низку рішень щодо захисту лікарів та медичних працівників.
«Проектом акта пропонується встановити з 1 вересня доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я. Лікарям у розмірі 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом. Фахівцям із базовою вищою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей  у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, а молодшим медичним сестрам у розмірі 25% зарплати», – підкреслив Максим Степанов.
Очільник МОЗ також наголосив на необхідності  посилення контролю за дотриманням карантину та притягнення його порушників до відповідальності. Зокрема, для цього мають залучатися сили Національної поліції та Держпродспоживслужби, які перевіряють роботу закладів і поведінку людей у громадських місцях.
Про це на засіданні Антикризового енергетичного штабу, що відбувся 19 червня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, заявила в. о. Міністра енергетики України Ольга Буславець.
Уряд передбачив виділення 22 млрд грн на ремонти та реконструкцію доріг місцевого значення, а також готує окрему програму по ремонту і розбудові мостів.
Роман Абрамовський, виступаючи з парламентської трибуни, наголосив, що в екологічній політиці на сьогодні дуже багато викликів, і всі ці виклики Уряду зрозумілі. 
«Я чітко знаю, що робити, щоб ліквідувати і наслідки промислового забруднення, ще багато питань у лісовому господарстві, багато питань в інфраструктурі поводження з відходами, в тому числі з радіоактивними. Ми вступили в період маловоддя, це теж неабиякий виклик, якому прийдеться дати раду. Є також питання, які стосуються рибного господарства і рибної політики. В мене є чіткий план, як зробити так, щоб рибне господарство приносило користь державі, а не окремим ділкам», – заявив Роман Абрамовський. 
Відповідно до розпорядження Кабміну від 26.02.2020 №211, цьогоріч планується реалізувати 461 проект, половина з яких – в рамках Програми Президента України «Велике будівництво».
Серед поданих кандидатів 86 жінок і 99 чоловіків, – повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.
Міністерство фінансів забезпечило платформу для презентації прототипів безкоштовного фіскального додатку програмного РРО.
Уряд розпорядженням від 20 травня відновив роботу усіх пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС та Молдовою. Але фактично функціонують лише ті, де відновили роботу суміжні сторони.
З 4 по 12 червня 2020 року Уповноважений Верховної Ради з прав людини проводив планову виїзну перевірку додержання законодавства у сфері захисту персональних даних Міністерством цифрової трансформації та ДП «Дія».
Міністр висловив подяку ЄС за систематичну та послідовну підтримку України у сфері розвитку місцевого самоврядування, регіонального розвитку та енергоефективності. «Наше співробітництво основоположне та важливе, і ми зацікавлені у його продовженні», – зазначив Міністр.
19 червня підписано Меморандум про співпрацю у сфері розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет на об’єктах транспортної інфраструктури.
Цим законом вперше в Україні запроваджуються зелені облігації як окремий підвид цінних паперів та встановлюються правила для учасників відповідного ринку. 
«Мобільні групи вже провели більше 18 тис. рейдів. Складено близько 2 тисяч адмінпротоколів, до поліції передано 312 матеріалів», – зауважив Андрій Заблоцький.
Для Мінфіну є принциповим, аби діяльність Фонду боротьби з COVID-19 була прозорою, а видатки – дієвими. «Для цього ми запровадили дві управлінські площини у діяльності Фонду. Це наявність обґрунтованого протокольного рішення про необхідність виділення коштів та його реалізація»,- повідомив Міністр фінансів Сергій Марченко.
Станом на 19 червня в Україні підтверджено 34 984 випадки COVID-19, з них 16 033 одужали, 985 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 921 випадок.
Показати ще
WordPress Lessons