МедицинаНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Карантинна пам’ятка для населення

Телефон гарячої лінії щодо питань коронавірусної інфекції в Київській області +38 (0456) 31-00-46.

Лінія створена на базі центральної оперативної диспетчерської КНП КОР “Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”

Карантин – це адміністративні та медико-санітарні заходи, що застосовуються для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб. Слово «карантин» вперше ввійшло у використання в ХІV столітті у Венеції (Італія) і визначало «сорок днів і ночей» для відтермінування входження в порт кораблів, які прибули з інших країн з метою недопущення занесення віспи та чуми.

Особливо небезпечні інфекційні хвороби (у тому числі карантинні: чума, холера, жовта гарячка) що характеризується важкими  та (або) стійкими розладами здоров’я у значної кількості хворих, високим рівнем смертності,швидким поширенням цих хвороб серед населення.

Гостра респіраторна хвороба COVID-19 підлягає під дане визначення незважаючи на не високий, на даний час, рівень смертності(2 – 3%). Але відсутність вакцини та специфічних методів лікування дає право віднести її до особливо небезпечної інфекційної хвороби.

Хворі на інфекційні хвороби, в т.ч. COVID-19, створюють підвищену небезпеку зараження оточуючих і підлягають госпіталізації в спеціалізовані медичні заклади – інфекційні лікарні (відділення).

Контактні особи з хворим на COVID-19 підлягають розміщенню в обсерватор – спеціалізований заклад охорони здоров’я з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними на період інкубаційного періоду для конкретного інфекційного захворювання, для COVID-19 це 14-21 день.

Заборонено:

– відвідування закладів освіти її здобувачами;

– проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників);

Показати ще
WordPress Lessons