ЕкологіяНовиниНовини Обухівщини

Збережемо прекрасні квіти для нащадків!!

У весни багато прикмет, одна з них – поява первоцвітів. З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являютьсяці тендітні первістки оновленої  землі. Первоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини.

Зірвали стеблину з трьома первоцвітами, а це означає, що загинуло 45 – 60 насінин. І як наслідок – відсутність нових рослин. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7 – 8 років.

Первоцвіти є єдиним джерелом живлення для багатьох видів комах. Зникнуть первоцвіти – зникне величезна кількість метеликів, бджіл, джмелів, інших комашок, котрі захищають ліс від шкідників. Дерева почнуть хворіти й всихати.

Цим рослинам не страшні ані раптовий сніг, ані люті морози, – до примх природи вони чудово пристосувалися. Але у них є інший ворог, від якого важко врятуватися – це ми з вами. На сьогодні вже більша частина первоцвітів належить до категорії рідкісних і зникаючих рослин та занесені  до Червоної книги: всі види сон-трави, тюльпан дібровний, шафран сітчастий, первоцвіт дрібний, проліска сибірська, горицвіт весняний та інші.

Польові та лісові рослини найкрасивіші там, де вони виросли, тож залишимо Землі її квіти.

Ми знищуємо ці квіти, якщо збираємо і продаємо, та допомагаємо знищувати, якщо купуємо.

Утримайтесь від купівлі – збережіть красу. Збережемо прекрасні квіти для нащадків!

 

Показати ще
WordPress Lessons