НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: $2,9 млрд компенсації від «Газпрому» доводить правильність нашої стратегії
«Перемога, що важлива і суттєва для країни – НАК «Нафтогаз України» отримав від «Газпрому» $2,9 млрд компенсації за рішенням Стокгольмського арбітражу. Це доводить правильність нашої стратегії – грати чесно, виконувати європейські правила та твердо стояти за інтереси України», – відмітив Прем’єр-міністр України.
Уряд передав на приватизацію 530 державних підприємств
«За майже 4 місяці на приватизацію передано більше державних об’єктів, ніж за всі 28 років незалежності. Це дозволить залучити інвестиції в низку держпідприємств і збільшити заробітні плати працівникам», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Олексій Гончарук: Ціни на всі транспортні перевезення в Україні будуть ринковими та адекватними
«Регулятор формуватиме тарифи на послуги суб’єктів природних монополій, видаватиме ліцензії у сфері залізничного транспорту та перевірятиме виконання їх умов», – зазначає Прем’єр-міністр України.
Уряд затвердив законопроект «Про працю»
Законопроект має на меті підвищити офіційну зайнятість та рівень зарплат в країні. Він на практиці реалізовує урядову реформу ринку праці.
Уряд спростив набуття громадянства для добровольців, які захищали Україну на Сході
«Добровольці з інших країн не мали можливості отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, яка є першим кроком для отримання громадянства. Наразі Уряд затвердив відповідний механізм», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Уряд дозволив пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час
«Раніше українські пільговики могли отримувати монетизовані виплати лише, якщо подали відповідну заяву до старту опалювального сезону, тобто до 15 жовтня, то відтепер вони можуть зробити це у будь-який момент», – заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.
Уряд створив Фонд для надання соцдопомоги потерпілим від насильницьких злочинів
Таким чином Україна долучається до визнаної світової практики. Передбачається, що потерпілим, або близьким родичам, відшкодовуватиметься державою шкода у зв’язку з втратою заробітку та понесенням витрат на лікування та медичні послуги.
Уряд скасував обмеження монетизації пільг на комунальні послуги
З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців зможуть у будь-який час подати заяву про перехід на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги.
Олексій Гончарук: Робота суду присяжних стане простішою та ефективнішою
«Спрощуємо порядок формування списку присяжних: виключаємо з процедури його формування місцеві ради, які місяцями затягували затвердження списків. Ці обов’язки передаємо безпосередньо теруправлінням Державної судової адміністрації», – зазначив Прем’єр-міністр України.
Олексій Гончарук: Суперечки та конфлікти можна буде вирішити поза судом
«Це значно скоротить час і вартість судових процедур для людей та бізнесу, особливо малого та середнього», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Уряд удосконалив державний контроль у сфері техногенної та пожежної безпеки
«Регуляторна роль держави зменшується, проте підвищується відповідальність із боку підприємств. Вони мають усіляко запобігати будь-яким загрозам життю і здоров’ю людей», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Уряд схвалив законопроекти про суд присяжних
Законопроекти забезпечать реальне функціонування суду присяжних як інструменту народовладдя. Про це повідомив заступник Міністра юстиції Олександр Банчук.
Олександр Банчук: Медіація – найпопулярніший альтернативний спосіб урегулювання спорів та конфліктів
Регулювання медіації як окремої сфери професійної діяльності на сьогодні потребує законодавчого регулювання. Зважаючи на це, Мін’юст розробив проект Закону «Про медіацію», який впроваджує в Україні інститут медіації.
«Зелена» енергія буде продаватися через е-аукціони Prozorro.Продажі, – Глава Уряду
«Це стимулюватиме виробництво альтернативної енергії та дозволить знизити ціну на «чисту» енергію», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Глава Уряду: Робимо адміністративно-територіальний устрій ефективним відповідно до сучасних потреб територій
«Уряд схвалив законопроект, який визначає чіткі процедури вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Наголошую, що ми визначаємо процедури – не змінюємо дійсний адмінтерустрій», – зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Уряд схвалив законопроект, який визначає засади адмінтерустрою України
Проектом Закону не визначається адміністративно-територіальний устрій (перелік адміністративно-територіальних одиниць) України, що повинно бути врегульовано Законом України «Про адміністративно-територіальний устрій».
Дмитро Кулеба ініціював новий формат консультацій з громадськістю для прискорення інтеграції України в ЄС та НАТО
«Ми поставили перед собою амбітні цілі у європейській інтеграції – укласти з Євросоюзом Угоду ACАA, запустивши так званий промисловий безвіз, відчутно посилити секторальну інтеграцію», – наголосив Дмитро Кулеба.
В Україні створено транспортний портал електронних послуг
«Ми працюємо над тим, щоб згодом усі державні електронні послуги надавалися у єдиному інтерфейсі. Для цього ми розробили дизайн-код «ДіЯ». Він сучасний та впізнаваний. Транспортний портал електронних послуг відповідає цим нашим принципам», – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Запроваджено електронну товарно-транспортну накладну, – Владислав Криклій
Відсьогодні бізнес матиме зручну для використання електронну товарно-транспортну накладну (е-ТТН). На транспортному порталі e-transport.gov.ua працює відповідний сервіс.
Kyiv Boryspil Express перевіз 1 мільйон пасажирів
Перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович зазначив, що маршрут Kyiv Boryspil Express користується великим попитом серед пасажирів і саме тому було вирішено додати на маршрут новий дизель-поїзд, в якому збільшена кількість вагонів і посадкових місць.
МОЗ винесло на громадське обговорення наказ про вимоги до інформації про харчові продукти
Проект наказу покликаний гармонізувати українське законодавство з Регламентом Комісії (ЄС) щодо заяв про харчову цінність та користь для здоров’я. Це дозволить контролювати правдивість інформації, вказаної на харчових продуктах (маркуванні), документах та у рекламі.
Держгеокадастр відкрив оновлений Е-реєстр для інженерів-землевпорядників
Це означає, що сертифікованим інженерам-землевпорядникам надається право додавати/змінювати інформацію в реєстрі сертифікованих інженерів-землевпорядників завдяки електронному доступу.
МКМС запускає Державний телеканал для ТОТ
«Наше завдання зробити так, аби наші громадяни на ТОТ чули і знали незаангажовану і чесну позицію про те, що відбувається в Україні. Наразі ми разом з колегами з МЗС активно працюємо над формуванням стратегічного пакета меседжів для тимчасово окупованих територій», – заявив перший заступник Міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук.
Показати ще
WordPress Lessons