НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Сума в платіжці за тепло може знизитись до 30%
За словами Прем’єр-міністра України, всі відповідні інструменти для проведення перерахунку сьогодні Уряд  надав місцевій владі.
Юлія Соколовська: Сімейні форми виховання отримають підвищені виплати з 2020 року
24 грудня на засіданні Уряду було прийнято ініційоване Міністерством соціальної політики рішення щодо спрощення процедур фінансування для виплати деяких видів соціальних допомог.
Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю
Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, а також дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.
Юлія Соколовська розповіла про стан забезпечення житлом учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб
Міністр соціальної політики України підкреслила, що за ініціативи Мінсоцполітики була збільшена у 10 разів запропонована сума на розвиток програм забезпечення житлом учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб з 25 мільйонів до 248 мільйонів.
Оксана Коляда: 60 квартир для проживання ВПО будуть придбані вже цього року
Вже перераховані кошти у регіони на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб, а саме 70% субвенції, яку держава спрямовує місцевим бюджетам для купівлі квартир для тимчасового проживання.
Уряд запустив пілотний проект безпаперових квитанцій Check
«Уже за декілька днів ЦНАПи вже не зможуть вимагати паперову квитанцію в разі використання Check. Проте паперовими квитанціями можете користуватися й надалі. Це ваш вибір!» – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Фінансування виплати пенсій у грудні завершено
У грудні на виплату пенсій спрямовано 35 454,5 млн грн.
Дітям з Криму спрощено порядок поїздки до вишів материкової частини України
Це допоможе максимально сприяти інтеграції дітей та їх заохоченню отримувати освіту в українських навчальних закладах.
24 години – такою буде реакція держави на випадки рейдерства у сфері майнових прав
Уряд затвердив порядок розгляду скарг від людей і бізнесу. «Ми спростили процедуру розгляду скарг у сфері держреєстрації та зменшили строки ухвалення рішень щодо окремих категорій справ до 24 годин», – повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Денис Малюська: Мін’юст буде реагувати на рейдерство у сфері майнових прав протягом 24 годин
За словами Міністра юстиції України, своєчасний розгляд скарг є необхідним для захисту прав осіб, права яких порушені внаслідок дій державних реєстраторів.
Уряд ініціював зміни до законодавства, що впорядковують обіг електронних цигарок в Україні
«Прирівнюємо електронні сигарети та новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших тютюнових засобів. Обіг таких цигарок має регулюватися відповідно до законодавства України», – наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Боротьба з тютюнокурінням: міцні, електронні та сигарети зі смаком будуть регулюватися за правилами ЄС
Відповідний законопроект значно посилить боротьбу з курінням, заповнить прогалини в українському законодавстві, встановить вимоги до обігу електронних сигарет та новітніх тютюнових виробів в Україні.
Євгеній Горовець: Спрощено доступ до архівних документів
Перший заступник Міністра юстиції України Євгеній Горовець та голова Державної архівної служби Анатолій Хромов презентували затверджені наказом Мін’юсту зміни до Порядку користування документами Національного архівного фонду, що належать державі, територіальним громадам.
Олексій Гончарук: Національна освітня платформа з цифрової грамотності «Дія: Цифрова освіта» стартує вже 21 січня
«Сьогодні ми робимо ще один важливий крок – крок до подолання цифрової нерівності в Україні. Необхідні цифрові навички мають бути доступні всім. Для цього 21 січня стартує національна програма з цифрової грамотності», – заявив Прем’єр-міністр України.
Університети фінансуватимуть відповідно до результатів їх діяльності
«Змінюємо підходи до фінансування університетів – будемо фінансувати заклади вищої освіти відповідно до результатів їх діяльності», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Вже з січня буде працювати формульний підхід – 80% бюджету виші отримуватимуть гарантовано для базових видатків, решту – залежно від позиції у міжнародних рейтингах, відсотка працевлаштування випускників, обсягу залучених із альтернативних джерел коштів тощо.
Укрпошта планує реалізувати 800 об’єктів нерухомості, – Владислав Криклій
Укрпошта оголосила відкритий тендер на закупівлю послуг із незалежної оцінки нерухомого майна для визначення справедливої ринкової вартості 800 об’єктів нерухомості площею 132 тис м2.
Владислав Криклій привітав 15-мільйонного пасажира аеропорту «Бориспіль»
Міністр інфраструктури України підкреслив, що аеропорт «Бориспіль» є лідером за рівнем пасажиропотоку серед аеропортів України та навіть Європи.
Мінінфраструктури передало ДСНС 31 спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу САРМ-Л
Перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович зазначив, що автівки були закуплені Державним агентством інфраструктурних проектів України в рамках виконання Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.
Магістральний газопровід «Уренгой-Помари-Ужгород» буде капітально відремонтовано
Постанова розроблена на виконання низки рішень щодо впровадження моделі анбандлінгу.
Уряд затвердив угоди про безвізовий режим з Колумбією та Еквадором
Після набуття угодами чинності українці зможуть подорожувати без віз на 90 днів упродовж 180 днів.
Голова Держприкордонслужби розповів про реформи, які проходять у відомстві
Під час відкриття нового відділення інспекторів прикордонної служби на Вінниччині Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко розповів про реформи, які проходять у прикордонному відомстві та зауважив, що наразі служба проходить оптимізацію штатної структури і вже підійшла до скорочення 4 регіональних управлінь.
Показати ще
WordPress Lessons