НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Україна досягла домовленості щодо транзиту газу в Європу
Команда Президента та Уряд досягли економічно обґрунтованих домовленостей щодо транзиту газу, які захистять інтереси України. У результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз підписано Протокол зустрічі представників Європейського Союзу, України та Російської Федерації, а також компаній цих країн (ТОВ «Оператор ГТС України», НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Газпром»).
Урядова комісія назвала причини, що призвели до пожежі в одеському коледжі
Пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі коледжу, звідки і поширився вогонь. Люди не могли евакуюватися, бо один із виходів був зачинений.
Безоплатний медогляд для ветеранів має стати обов’язковим, – Оксана Коляда
За умови проходження такого огляду, ветеран отримає всі передбачені послуги з реабілітації, психосоціальної адаптації.
Мінветеранів спільно з ветеранами самостійно визначатимуть суб’єктів надання послуг
Кількість та якість послуг, які надають у медичних та реабілітаційних закладах ветеранам війни дуже відрізняються. Саме тому систему надання послуг потрібно кардинально переглянути. Таку думку висловила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко здійснив перший офіційний візит до Берлін
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко здійснив свій перший офіційний візит до Берліна на запрошення німецького колеги – Міністра Гайко Мааса. У ході переговорів глав зовнішньополітичних відомств відбулося обговорення питань двостороннього характеру та енергобезпеки, а також шляхів реалізації рішень Паризького саміту Н4 з метою досягнення прогресу у Мінському процесі.
АРМА: Антикорупційна конференція ООН схвалила український проект
На конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції, що проходить в Об’єднаних Арабських Еміратах, консенсусним рішенням прийнято розроблену АРМА резолюцію під назвою «Посилення міжнародного співробітництва в сфері повернення активів та управління замороженими, арештованими і конфіскованими активами».
У 2020 році українці можуть отримати вдвічі більше відремонтованих доріг, ніж планувалося
«На сьогодні передбачено 31,5 млрд грн на ремонт та будівництво доріг. Ми знайшли можливість значно збільшити бюджет Дорожнього Фонду. Це дозволить відремонтувати наступного року вдвічі більше доріг», – прокоментував Голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков.
Туреччина – цінний партнер для України у розбудові «чистої» енергетики та енергоефективності
На форумі «Україна-Туреччина. Ділове партнерство без кордонів» Костянтин Гура, представник Держенергоефективності, закликав турецький бізнес та інвесторів посилювати співпрацю із Україною і впроваджувати спільні вигідні проекти.
Презентовано електронну платформу Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні
«Ми як держава формуємо політику стосовно компаній, але розуміємо, що компанії витрачають зайві ресурси та час на звітність по ІПВГ. Це додаткове навантаження та додаткові витрати. Тому ми підтримуємо курс на діджиталізацію, та хочемо, щоб процес звітності був більш зручний для компаній», – заявив заступник Міністра енергетика та захисту довкілля Олексій Рябчина.
Ресурси отримуватимуть кращі заклади профосвіти – 2020-го відбудеться масштабний аудит мережі
Наступного року понад 740 закладів профосвіти, що сьогодні працюють в Україні, пройдуть аудит. Його основна мета – отримати дані для побудови оптимальної карти закладів профосвіти, визначити кращих, де можуть бути сконцентровані ресурси держави і учні.
Міноборони України продовжує роботу із проведення гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей
Для виконання заходів гуманітарного розмінування, щорічно в Міністерстві оборони України опрацьовується План гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.
Територіальні органи Держприкордонслужби почали роботу за новими штатами
У відомстві триває реформа регіональних управлінь. За рахунок вивільнених посад будуть посилені органи та підрозділи охорони кордону. Пріоритет – загони, залучені до проведення операції Об’єднаних сил.
Відбулось вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики
20 грудня перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак вручив диплом лауреата премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики Андрію Топачевському за книгу «Одним життям. Публіцистика доби Незалежності», що вийшла у видавництві «Веселка» у 2018 році.
Показати ще
WordPress Lessons