НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Уряд та Національний банк України обговорили монетарну політику в межах Меморандуму про взаємодію
«Уряд, як і НБУ, незалежні один від одного, мають однакову мету – стабільна економіка, сильна фінансова система та, як результат, добробут українських громадян», – коментує зустріч Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Михайло Федоров: На тестування мобільного застосунку «Дія» зареєструвалося більше 58 тис. українців
«На наш заклик відгукнулося 58 тис. українців. Кожен, хто відповідає технічним критеріям участі в тестуванні, отримає лист-запрошення», – зазначає Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Мінсоцполітики: Закон України «Про соціальні послуги» вступає в дію з 1 січня 2020 року
Об’єднані територіальні громади повинні підготуватися до нового Закону «Про соціальні послуги», який набуде чинності 1 січня 2020 року. Про це у ході прес-конференції «Соціальні послуги в громадах – досягнення та виклики» за підтримки Solidarity Fund PL in Ukraіne та Polska Pomoc заявив заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль.
Наші діти змушені ходити до школи по замінованій стежці, – Оксана Коляда
«Щоденно 10 дітей з окупованого села Старомар’ївка добираються до школи в контрольованому українською владою селі Гранітному. 4 кілометри по замінованій стежці та напівзруйнованій кладці», – розповіла Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, демонструючи відповідну світлину під час своєї доповіді на пленарному засіданні 74 Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.
31 спеціальну аварійно-рятувальну машину передано ДСНС, – Владислав Криклій
Укрінфрапроект отримав 31 спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу САРМ-Л. Автомобілі закуплені в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Спеціальний транспорт буде передано ДСНС.
МОН: Для дослідників за впровадження їхніх розробок збільшили розмір винагороди у понад 10 разів
Українські винахідники, чиї технології будуть впроваджені в реальному секторі економіки, зможуть отримувати за це в понад 10 разів більше коштів, ніж зараз. Відповідна постанова щодо змін у мінімальних ставках винагород була ухвалена Урядом і опублікована сьогодні, 16 грудня 2019 року.
МОЗ: Гроші йдуть за дослідженнями – розпочався конкурсний відбір наукових робіт
Черговий крок до цільового фінансування медичної науки на інноваційні проекти та ефективного використання коштів. Запрошуємо заклади та установи, що знаходяться у сфері управління МОЗ України, на конкурсний відбір проектів наукових досліджень і розробок на 2020 рік за новими правилами фінансування.
МКМС: Розвиток туризму є одним з пріоритетів на 2020 рік
Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський зазначив, що в 2020 році МКМС буде вперше впроваджувати програму мобільності молоді та великий акцент робитиме на розвиток туризму.
Держлісагентство: Дані про заготівлю деревини стають доступними для суспільства
Серед заходів, які впроваджує Держлісагентство на виконання завдань Президента та Уряду, – електронний реєстр дозвільних документів на заготівлю деревини та онлайн карта рубок («Ліс у смартфоні»), відкрито інформацію про деревину.
Показати ще
WordPress Lessons