НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Україна очікує на підтримку США у процесі отримання статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО
В першу чергу, Глава українського Уряду підняв питання перспективи вступу України до НАТО: «Зокрема, Україна очікує на підтримку США у процесі отримання статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО. Україна досягла значного прогресу у впровадженні стандартів Альянсу та продовжує активно працювати над необхідними змінами».
Олексій Гончарук: Замість інтернатів, як пережитку радянської системи, ми створимо якісні умови для розвитку дітей-сиріт
Уряд вже збільшив виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у сімейних формах виховання, до 2,5 та 3,5 (для дітей з інвалідністю) прожиткових мінімумів на дитину.
У перспективі ми відійдемо від інтернатів, – Юлія Соколовська
Міністерство соціальної політики робить акцент на сімейних та наближених до сімейних формах виховання, що поступово дозволить відійти від практики інтернатного виховання дітей.
Мінрегіон працює над розробкою Концепції державної житлової політики
«На кінець 2020 року в нас має бути Концепція, а також фінансові інструменти, щоб у держбюджеті на 2021 рік вже передбачити кошти на реалізацію визначених житлових програм», — наголосила  Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак.
Позбавляємося від «сплячих ліцензій» на видобуток нафти й газу, – Олексій Гончарук
«Україна має ефективно розпоряджатися надрами. Ми розробили законопроект, який стимулюватиме повернути ліцензії. Дуже просто: або видобуваєш ресурс, або платиш податки без прибутку», – зазначив Глава Уряду.
Уряд схвалив законопроекти для ефективного розвитку українського газовидобутку
Перший крок – боротьба зі «сплячими ліцензіями». Якщо на ділянці не ведеться видобуток понад три роки, починає нараховуватися щомісячна плата за користування ділянками залежно від розміру площі та дати видачі дозволу.
Через інструменти державної підтримки можна стримати зростання тарифів за житлово-комунальні послуги, – Альона Бабак
Держава пропонує українцям, як співвласникам, використовувати Фонд енергоефективності, як інструмент державної підтримки, для покращення якості свого життя і стримування зростання тарифів за ЖКП.
Олексій Гончарук: Онлайн-аукціони з продажу деревини запустять з квітня
«Це рішення спрямоване на те, щоб  українські підприємства могли законно і, головне, прозоро придбати необхідну кількість деревини для виробництва продукції в Україні. А це – робочі місця, додана вартість від виробництва і, головне, зменшення корупції», – коментує Прем’єр-міністр України.
Запустили процес цифровізації державної служби, – Олексій Гончарук
«Система PoClick замінить купу обтяжливих кадрових процедур – вони будуть автоматизовані. Держслужба має бути ефективною, а працевлаштування – простим і зручним», – наголосив Глава Уряду.
Парламент підтримав передачу функцій зайнятості та трудових відносин від Мінсоцполітики до Мінекономрозвитку
Таким чином, Міністерство соціальної політики має можливість повноцінно зосередитися на своїх основних завданнях, визначених Програмою діяльності Уряду.
Ольга Оніщук: Нові зміни у здійсненні контролю в сфері держреєстрації унеможливлять діяльність чорних реєстраторів
Серед основних новацій цього нормативно-правового акта – запровадження нових критеріїв моніторингу та спеціальної перевірки діяльності державного реєстратора в реєстрах, встановлення чіткої диференціації санкцій за порушення в сфері державної реєстрації.
Працюємо над лібералізацією авіасполучення та автомобільних перевезень між Україною та Азербайджаном, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України зазначив, що Україна зацікавлена в розвитку взаємовигідного українсько-азербайджанського співробітництва в сфері транспорту.
Альона Бабак: Інвестиційні плани розвитку комунальної інфраструктури повинні затверджуватися на місцевому рівні
«Ми в програмі діяльності Уряду пропонуємо і очікуємо, що галузеві асоціації та органи місцевого самоврядування підтримають нас у тому, щоб повністю передати повноваження з регулювання тарифів на рівень громад».
Уряд розподілив кошти ДФРР між 116 проектами, що будуть завершені у 2019 році
Уряд вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2019 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2019 року.
Уряд затвердив розподіл обсягу субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів транскордонного співробітництва у 2019 році
Розподіл сформовано на підставі пропозицій Комісії з питань розгляду проектів (програм) транскордонного співробітництва та направлений на конкретні заходи, які будуть здійснені у 2019 році.
Ганна Новосад: До 2023 року програма EU4Skills змінить умови та зміст профосвіти
Програма EU4Skills підтримає впровадження реформи на національному рівні та у 7 областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. Надалі досвід цих регіонів поширюватиметься на всю країну.
МОН: Українські інноватори зможуть отримати до 200 тис євро для розвитку
Підтримка надаватиметься за результатами конкурсу за рахунок коштів допомоги ЄС для України в програмі «Горизонт 2020». Відповідна постанова була затверджена Урядом.
МОН: У регіонах відбудуться наради-семінари щодо прийому до вишів у 2020 році
Під час зустрічей представники МОН роз’яснюватимуть на місцях основні положення та зміни в Умовах прийому до закладів вищої освіти на 2020 рік, а також відповідатимуть на запитання щодо проведення вступної кампанії наступного року.
Парламент проголосував у першому читанні необхідні зміни в закон про трансплантацію
Прийняття змін до закону стане важливим кроком для забезпечення подальшого розвитку системи трансплантації в Україні, дозволить розблокувати зарегульованість проведення трансплантації в Україні та запровадити автоматизацію процесів.
Експорт зернових становить 25,6 млн тонн
З початку поточного маркетингового року Україна експортувала 25,6 млн тонн зернових культур, зокрема, 13,6 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої – понад 10,4 млн тонн, фуражної – понад 3,1 млн тонн), ячменю – 3,4 млн тонн, кукурудзи – понад 8,2 млн тонн.
Альона Бабак: Маємо розробити закон про розширену відповідальність виробника у поводженні з побутовими відходами
Це є той перший старт для того, щоб споживачі послуг з поводження з побутовими відходами не сплачували за збір та вивіз використаної упаковки, її утилізацію, оскільки ці кошти вже закладені у товарі.
ДАЗВ та Лісова служба США розширюють співпрацю щодо підвищення протипожежної безпеки зони відчуження
Представники Лісової служби відзначили прогрес ДАЗВ щодо створення Координаційного центру із управління надзвичайними ситуаціями та запевнили у готовності й надалі надавати експертну допомогу за цим проектом.
Показати ще
WordPress Lessons