НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд вперше повністю покриє потреби у технічних засобах реабілітації для людей з інвалідністю
Уряд вже виділив додаткових 82 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю. Згодом на це додатково виділили ще майже 787 млн.
Юлія Соколовська: Дотримання прав усиновлених іноземними громадянами дітей – головне завдання у сфері міждержавного усиновлення
Міністр соціальної політики зазначила, що серед першочергових завдань, окреслених у Програмі діяльності Уряду, – забезпечення виховання кожної дитини у родинах, або в умовах, максимально наближених до сімейних.
Стартувала реєстрація кандидатів на отримання кредиту на житло під 3% річних на 20 років для ветеранів та ВПО
На реалізацію цього проекту передбачено 200 мільйонів гривень: по 100 мільйонів на ветеранів та ВПО.
Держархбудінспекція закликає суб’єктів містобудування стати партнерами в питаннях створення безперешкодного життєвого середовища
Держархбудінспекція готова надавати максимальну консультаційну підтримку проектантам та замовникам будівництва з питань доступності, щоб у кінцевому результаті будівлі, споруди та оселі були комфортними для людей з інвалідністю.
Комфорт і безпека пішохода – пріоритетність при проектуванні будь-якого міського простору, – Мінрегіон
«Пріоритетність у проектуванні вулиць чи будь-якого міського простору обов’язково повинна йти в першу чергу від комфорту і безпеки пішохода, а не від швидкості пересування автомобіля», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України Юліан Чаплінський.
Закон, який ліквідує штучну монополію на виготовлення спирту, прийнято, – Олексій Гончарук
Голова Уряду підкреслив, що законопроект скасовує з 1 липня 2020 року державну монополію на виробництво спирту, в т.ч. як лікарського засобу, а також для медичних та ветеринарних цілей.
У 2020 році в декларацію необхідно буде вносити унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі
Національне агентство наразі готує пропозиції щодо приведення підзаконних нормативно-правових актів у відповідність до нових положень Закону.
Прем’єр-міністр: Із 2020 року вводимо КРІ (ключові показники ефективності) роботи для голів ОДА
«В Програмі дій Уряду ми чітко прописали, що побудуємо інтегровану систему оцінки ефективності роботи чиновників. Тому із 2020 року ми запроваджуємо системну оцінку показників роботи голів ОДА. Вона буде показувати – хто працює на результат, а хто саботує роботу та потребує заміни», – зазначив Глава Уряду.
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук представив нового Голову Держгеокадастру
«Сьогодні ми тут, щоб докорінно змінити ставлення людей до сфери земельних відносин, зокрема до Держгеокадастру як органу, що надає адміністративні послуги», – наголосив Олексій Гончарук.
Прийнятий останній закон, необхідний для проведення анбандлінгу Нафтогазу
Законопроект дає можливість завершити процедуру анбандлінгу НАК «Нафтогаз України» згідно з вимогами Третього енергопакета.
Арсен Аваков: Україна та США продовжують спільну протидію міжнародній наркозлочинності
Міністр внутрішніх справ провів робочу зустріч з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором.
Міністерство цифрової трансформації співпрацюватиме з білоруською криптобіржею Currency.com
Робоча група при Міністерстві цифрової трансформації за участі експертів з Currency.com займатиметься розробкою законопроектів, використовуючи білоруський досвід успішного створення з нуля законодавчих актів для регулювання галузі IT.
Результати міжнародного дослідження PISA, в якому Україна вперше взяла участь у 2018 році, свідчать, що реформа «Нова українська школа» – об’єктивна потреба для держави
«Ми розраховуємо на те, що отримані результати стануть сигналом для наших вчителів, батьків та суспільства загалом. Тепер має стати очевидним, що реформа шкільної освіти для України – не забаганка, а об’єктивна потреба», – зазначила Ганна Новосад.
Ганна Новосад: 2020-2021 навчальний рік стане Роком математики в Україні
Це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх наших громадян.
МОЗ: Україна повністю забезпечена препаратами для лікування ВІЛ
Зараз Україна повністю забезпечена новітніми препаратами для лікування ВІЛ, близько 123 тисяч ВІЛ-позитивних пацієнтів отримують лікування.
МОЗ України розробляє комплексний підхід до надання послуг з медичної реабілітації
Це дозволить комплексно проаналізувати стан здоров’я та функціонування пацієнта, краще спланувати лікування, реабілітацію та створення послуг для людей із хронічними захворюваннями або інвалідністю.
Юліан Чаплінський: Ми пройдемо децентралізаційний процес і збудуємо суспільство, яке вмітиме будувати стратегічну долю своїх населених пунктів
«Децентралізаційні зміни насправді є незворотніми, як і ефект, який бачимо в плануванні, в тому наскільки активно мешканці громад взялись за розвиток своїх населених пунктів», – про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України.
Українська культура допоможе зробити нас «своїми» у ЄС, – Дмитро Кулеба
Якісний український культурний продукт допоможе пояснити європейцям, що Україна – частина Європи, а не «русского мира», переконаний Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України.
Система електронного обліку деревини стане елементом контролю за виконанням лісозаготівельних робіт
Головною метою проекту є відкриття інформації про бригади працівників, які здійснюють заготівлю деревини у лісі.
Держлісагентство: 12 областей вже в е-реєстрі лісорубних квитків та он-лайн карті заготівлі деревини
Станом на сьогодні на сайті пілотного проекту Держлісагентства «Ліс у смартфоні» LK.UKRFOREST.COM оприлюднено інформацію про 32,9 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини.
Показати ще
WordPress Lessons