НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

На фінансування українських стартапів передбачено 440 млн грн, – Олексій Гончарук
Держава попередньо виділила 390 млн грн, ми збільшили цю цифру ще на 50 млн. Про це сказав Олексій Гончарук під час брифінгу щодо початку прийому Українським фондом стартапів заявок на отримання грантів. Це – перший крок розвитку України як «держави інновацій».
Український фонд стартапів починає прийом заявок
Подати їх можна на сайті www.usf.com.ua. «Принцип роботи Фонду: максимально скорочений шлях отримання коштів, формалізована, але прозора процедура і максимальне віддалення від політики», – уточнила Оксана Маркарова.
Німецька фармацевтична компанія з доходами в понад 2,3 млрд євро STADA заходить на український ринок
«Для України прихід такого інвестора – знакова подія. Це нові робочі місця та сплачувані податки замість звичного імпорту товарів та їх продажу тут. А ще це – доступ до кращих технологій, досліджень та розробок, а також до експортних ринків», – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Мінекоенерго не є органом прийняття рішень щодо зміни керівництва НАК «Нафтогаз» Україна та НЕК «Укренерго»
Олексій Оржель, коментуючи питання звільнення рішенням Кабінету Міністрів Президента НАЕК «Енергоатом», наголосив на важливості ефективного управління державними енергетичними компаніями. При цьому Міністр енергетики та захисту довкілля зауважив, що такі рішення не залежать від відносин між Міністром і керівниками окремих компаній та приймаються Урядом.
Україна піднялася на 8-е місце за привабливістю інвестицій у відновлювану енергетику серед країн, що розвиваються
Про це йдеться у щорічному звіті «Climatescope» (http://global-climatescope.org/results), підготовленому авторитетним у світі дослідницьким агентством «Bloomberg New Energy Finance».
З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю, – Юлія Соколовська
Гаряча лінія 1539 покликана сприяти дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізовується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Понад 200 людей об’єднав перший Форум «Відкритий простір» до Міжнародного дня людей з інвалідністю
Форум покликаний презентувати плани Уряду щодо розширення соціальних послуг для людей з інвалідністю в громадах, ініціативи щодо створення рівних ринкових умов праці за підтримки бізнес асоціацій тощо.
Мінцифра презентувала екосистему цифрових рішень для закладів середньої освіти
Перша задача – надати учням доступ до якісного контенту. Друга задача – зменшити навантаження на вчителів усуненням паперової роботи. Третя – налаштувати збір даних для прийняття управлінських рішень.
МОЗ: Сироватки проти дифтерії їдуть у кожну область
У листопаді Україна отримала в якості гуманітарної допомоги 250 флаконів дифтерійного антитоксину. 150 з них були передані від ПРООН та ще 100 надало Посольство Республіки Індія в Україні.
Бюджет Українського культурного фонду в 2020 році складе 0,7 млрд грн
Але суттєво змінюється перерозподіл за напрямами та загальними правилами.
Оприлюднено орієнтовну сортиментну структуру заготівлі деревини у 2020 році
На офіційному сайті Державного агентства лісових ресурсів України (Cортиментна структура всіх видів рубок) оприлюднено орієнтовну сортиментну структуру 2020 року від всіх видів рубок по Держлісагентству.
Показати ще
WordPress Lessons