КультураНовиниНовини Обухівщини

День Гідності та Свободи

21 листопада 2019 року українці відзначають День Гідності та Свободи, який приурочений до роковин Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

13 листопада 2014 року Указом Президента України було встановлено свято свободи. Введення пам’ятної дати – це спроба донести майбутнім поколінням українців правдиву інформацію про найважливіші події країни початку XXI століття.

Революція Гідності була надзвичайно важким іспитом для українців, але вони продемонстрували своє прагнення до змін. Під час тих подій 107 українців посмертно стали героями Небесної сотні. Нажаль, ми й досі продовжуємо втрачати патріотів на сході нашої країни де російськими окупантами захоплено частину території України.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи в Обухівському районному краєзнавчому музеї імені Ю.К. Домотенка в залі «Гідності»,  відбувся захід на якому були присутні виконуючий обов’язки голови Обухівської районної державної адміністрації О.П. Проценко, заступник голови Обухівської районної ради А. М. Карманов, представники військового комісаріату, учасники АТО, ООС, члени сімей загиблих та громадськість  Обухівського району.

Герої не вмирають. Вони житимуть у пам‘яті, справах наступних поколінь. Саме ми, українці, можемо пишатися тим, що наш народ  відстоював і продовжує відстоювати право на свободу та гідне майбутнє.

Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина. Бажаємо усім нам миру, благополуччя, любові та достатку!

Показати ще
WordPress Lessons