НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Премєр-міністр доручив встановити цілодобовий ваговий контроль на дорогах Запорізької області

Олексій Гончарук доручив встановити цілодобовий ваговий контроль на дорогах Запорізької області,  також обмежити рух фур по непризначених для них шляхах. Крім того, Глава Уряду дав завдання повністю добудувати міст у Запоріжжі максимум за 1,5 роки.

У Мінсоцполітики назвали середній розмір субсидії та пільги на ЖКП за жовтень

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень становить 539 грн, при цьому розмір пільги – 418 грн.

8 листопада Міністр освіти і науки презентує “To do list” змін у сферах освіти та науки

Ганна Новосад представить свій «To do list» змін, які планується впровадити у сферах освіти та науки в межах трьох часових проміжків — до кінця 2019-го, впродовж 2020-го та загалом протягом наступних 5 років. Презентація проходитиме в межах інформування про конкретні кроки з реалізації Програми діяльності Уряду.

Мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації

На потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації (ТЗР) у цьому році з Державного бюджету-2019 року буде додатково спрямовано майже 787 млн грн, що дозволить виготовити додатково близько 250 тис. виробів для осіб та дітей з інвалідністю.

Уряд працює над полегшенням ведення бізнесу в Україні та спрощенням виходу на ринки ЄС, – Дмитро Кулеба

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України зазначив, що експорт України до ЄС продовжує зростати. Європейський Союз залишається головним торговельним партнером України (за першу половину 2019 року частка ЄС в загальному обсязі експорту склала 41,7%).

Військовослужбовці Повітряних Сил навчатимуться за програмою «Orbital»

Тренувальну місію «Orbital» в Україні продовжили на три роки – до березня 2023 року. В Командуванні Повітряних Сил зазначили, що залучення до операції «Orbital» та співпраця з Великобританію є вкрай важливою для України, адже наша держава орієнтується на стандарти країн Альянсу.

Міністерство юстиції України посилює правову співпрацю з Німеччиною

Німеччина і надалі готова надавати українській стороні усіляку підтримку у процесі імплементації реформ у сфері юстиції як у рамках чинних двосторонніх міжвідомчих домовленостей про правове співробітництво, так і у разі виникнення інших потреб.

Менше «туристів» і більше науковців – підсумки подання заявок у 25-у Українську антарктичну експедицію

Цього року є 36 претендентів на 7 місць науковців у 25 Українській антарктичній експедиції (УАЕ) на 2020-2021 роки. Натомість науковці відкривають для себе можливість проведення в Антарктиді унікальних наукових досліджень.

Відбулися установчі збори зі створення нової Громадської ради при Міністерстві фінансів

До нового складу увійшли 32 особи, які на громадських засадах будуть брати участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері фінансів.

Суспільний мовник проведе традиційну акцію – «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності»

8 листопада, у переддень свята  української писемності та мови, Українське радіо проведе щорічну акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Він розпочнеться об 11:00 у читальній залі бібліотеки ім. В. Вернадського, де зберуться запрошені політики, громадські діячі і журналісти.  В режимі онлайн приєднатися до них може кожен охочий, оскільки диктант звучатиме  в ефірі Українського радіо, також акцію транслюватиме телеканал UA: Перший.

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua

Показати ще
WordPress Lessons