Без рубрикиНовиниНовини Обухівщинисоціальний захист населення

Житлова субсидія на опалювальний сезон

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 807 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» (набирає чинності з 01.10.2019) внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” та викладено в новій редакції.

З урахуванням прийнятих змін, з жовтня 2019 року виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі буде здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”.

Особи, які не одержують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці (відмінній від місця оформлення субсидії), самостійно надають структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та/або реквізити рахунка в уповноваженому банку. До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюється через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта” за адресою, зазначеною у заяві.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення здійснюють автоматично (без звернення громадян) призначення житлової субсидії на опалювальний період (з жовтня 2019 року) для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому неопалювальному сезоні.

Варто знати

  • Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії.
  • За бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії може здійснюватися у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.
  • Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

– зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

– зміни соціального статусу членів домогосподарства;

– зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

– зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

– зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

– зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;

– наявності у будь-кого із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років,

– здійснення будь-ким із складу домогосподарства або членом сім’ї особи із складу домогосподарства купівлі або набуття законним способом права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг згідно із соціальною нормою житла) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

  • У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання подаються нові заява та декларація.

У разі неповідомлення про вказані зміни надання субсидії припиняється сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається до бюджету.

Житлова субсидія призначається із врахуванням доходів зареєстрованих у житловому приміщенні громадян та членів їх сім’ї (чоловіків, дружин), що зареєстровані за будь-якою іншою адресою, декларування яких є обов’язковим.

Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів або за телефоном 5-66-80.

 

Управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області

Показати ще
WordPress Lessons