НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОбухівський міжрайонний відділ ГУ СБУ у м.Києві та Київській області

«Трудова міграція – проблема сьогодення»

Російська Федерація залишається країною, яку найчастіше відвідують громадяни України. На теперішній час на території РФ працює близько 30% усіх трудових мігрантів з України. При цьому враховуючи подальше загострення україно-російських відносин, а також масові прояви гібридної війни з боку країни-агресора, громадянам України все частіше на території РФ штучно створюють компрометуючі ситуації різного характеру. Особливо це стосується заробітчан.

Враховуючи те, що кожен п’ятий заробітчанин працює без будь-яких правових підстав, правоохоронні органи РФ використовують цей фактор для подальшого втягнення їх у протиправну діяльність на шкоду державній безпеці України.

При цьому більшість громадян України, які відвідують територію РФ не володіють інформацією, що під час перебування за кордоном та в разі потрапляння в компрометуючі ситуації, їх законні інтереси представляють та захищають Дипломатичні представництва України та Консульські установи за кордоном.

З урахуванням вищевказаного, Служба безпеки України звертає увагу на те, що громадянам України, які потрапили у подібні ситуації, рекомендовано невідкладно звертатися до органів СБ України та в жодному випадку не виконувати злочинних завдань та доручень, з боку представників правоохоронних органів та спеціальних служб іноземних держав.

У Головному управлінні СБУ у м. Києві та Київській області, як і усіх регіональних підрозділах СБУ, цілодобово діє телефон довіри. Якщо ви стали учасником вищевказаних дій з боку представників правоохоронних органів іноземних держав просимо повідомляти за номерами телефонів:         (044) 226-32-32 та (045) 72- 5-14-31.

Показати ще
WordPress Lessons