АнонсиНовиниНовини ОбухівщиниУправління Державної казначейської служби України в Обухівському районі Київської області

Зміни наявних бюджетних рахунків на новий формат рахунків відповідно до вимог стандарту IBAN

Управління Державної казначейської служби України в Обухівському районі Київської області (далі – управління Казначейства) звертає увагу, що з 5 серпня 2019 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 28.12.2018 р. № 162 «Про затвердження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні” (далі – Постанова № 162).

Згідно з Постановою № 162 в Україні номер банківського рахунку буде формуватися за стандартом IBAN та складатиме 29 літерно-цифрових символів, а саме: код країни + контрольний розряд + код банку + рахунок клієнта (UA + nn + nnnnnn + ccccccccccccccccccc) де, код країни: 2-значний, відображається великими літерами (UA), визначає код країни, у якій функціонує фінансова установа, що обслуговує IBAN; контрольний розряд: 2 цифри, розраховані відповідно до алгоритму розрахунку контрольного розряду; код банку: це шестизначний цифровий код фінансової установи, що обслуговує рахунок клієнта; рахунок клієнта: складається з 19 символів. У випадку, якщо номер рахунку має менше ніж 19 символів, тоді до нього додається відповідна кількість нулів, що проставляються перед номером рахунку.

Управління Казначейства повідомляє, що рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів за стандартом ІВАN (29 літерно – цифрових символів) вступають в дію з 01.10.2019.

Звертаємо увагу, що з 01.10.2019 до 31.10.2019 – діє перехідний період, згідно з яким зарахування можливе по “старих” рахунках та рахунках за стандартом ІВАN, а з 01.11.2019 – у постійному режимі тільки по рахунках за стандартом ІВАN.

Враховуючи зазначене,  управління Казначейства доводить до відома, що реквізити рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів відповідно до стандартів ІВАN можна дізнатися у державних органах, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 року № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» (зі змінами) контролюють справляння надходжень бюджету. Окрім того, реквізити рахунків розміщено на офіційному сайті Державної казначейської служби України за посиланням: https://kyivr.treasury.gov.ua.

Показати ще
WordPress Lessons