НовиниНовини Київщини

З початку року проведено 80 перевірок закладів охорони здоров’я Київщини. Виявлено понад 200 необґрунтовано виданих листків непрацездатності

За перше півріччя цього року фахівцями відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проведено 9 планових та 71 позапланова перевірка закладів охорони здоров’я Київської області з питань обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності застрахованим особам. Під час перевірок проаналізовано 3596 листків непрацездатності. Про це інформує відділ перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності обласного управління.

За результатами перевірок виявлено 74 необґрунтовано виданих та 142 необґрунтовано продовжених листків непрацездатності загальним терміном 1466 календарних дні. До закладів охорони здоров’я Київської області по необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності підготовлено та надіслано 49 претензій на відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду.

Фахівці відділу взяли участь у роботі 32 засідань обласних медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядалися питання щодо продовження лікування тривалохворіючим застрахованим особам з видачею (продовженням) листків непрацездатності або встановлення факту стійкої втрати працездатності (інвалідності), брали активну участь у проведенні комплексу заходів щодо мінімізації витрат на матеріальне забезпечення по тимчасовій непрацездатності застрахованих осіб. Крім того, начальник відділу взяв участь у двох нарадах «День експерта» з доповідями з питань стану експертизи тимчасової непрацездатності у закладах охорони здоров’я області, посилення контролю за обґрунтованістю видачі та продовження листків непрацездатності. Проведено п’ять семінарів-навчань з керівниками та працівниками відділень управління щодо порядку видачі та правильності оформлення листків непрацездатності.

За результатами щотижневого моніторингу видачі та продовження листків непрацездатності у закладах охорони здоров’я відзначається, що за перше півріччя цього року кількість виданих листків непрацездатності на 8 відсотків менша показників аналогічного періоду 2018 року. Фахівцями відділу опрацьовано 75 письмових звернень страхувальників щодо обґрунтованості видачі та правильності оформлення листків непрацездатності.

Показати ще
WordPress Lessons