НовиниОбухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Потурбуйтесь про своєчасну сплату податку на нерухомість

Головне управління ДФС у Київській області нагадує громадянам – власникам нерухомості, що вони мають  сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за житлові приміщення та об’єкти нежитлового фонду.

Територіальні органи ДФС за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власників  нерухомості обчислюють суми податку з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб та надсилають/вручають платникам податкові повідомлення – рішення про сплату податку до 01 липня року, що настає за базовим податковим  (звітним) роком.

У разі якщо платником  отримано повідомлення, яке містить некоректну інформацію щодо об’єкта оподаткування, розміру площі  об’єктів житловоїта нежитлової нерухомості, права на користування пільгою зі сплати податку, розміру ставки податку або нарахованої суми податку,  він може звернутися до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) та провести звірку.

При виявленні розбіжностей контролюючим органом буде зроблений перерахунок податку на підставі  оригіналіввідповідних документів,  наданих платником податків.

Якщо повідомлення – рішення про сплату податку на нерухомість не отримано, власнику нерухомості слід звернутись до територіального фіскального органу за місцем проживання (реєстрації).

Податок на нерухомість сплачується протягом 60 днів  з дня отримання податкового повідомлення – рішення.

Нормами Податкового кодексу України передбачено застосування фінансових санкційза порушення термінів сплати податку у вигляді штрафу:

– у сумі 10%  за затримку  до 30 календарних днів наступних за останнім днем строку сплати;

– у сумі  20%за затримку  понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати.

ГУ ДФС у Київській області

Показати ще
WordPress Lessons