НовиниНовини Уряду України

У Львові стартував чемпіонат Європи з шахів серед спортсменів з порушеннями слуху

16 липня у Львові  розпочався чемпіонат Європи з шахів серед спортсменів з порушеннями слуху.

Для участі у змаганнях прибули близько 200 представників  з 20 країн-учасниць: Білорусі, Хорватії, Чехії, Естонії, Англії, Німеччини, Голландії, Ізраїлю, Казахстану, Латвії, Литви, Молдови, Румунії, Португалії, Польщі, Сербії, Словенії, Словаччини, Швеції та Швейцарії. Тож, як відзначають організатори, за чисельністю команд-учасниць, ця першість є  найбільшою в історії.

Спортсменів та гостей спортивного форуму від імені Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова привітав заступник Міністра Микола Даневич. Посадовець побажав учасникам успішних стартів, чесної боротьби та перемог.

Також в урочистій церемонії відкриття першості разом з зірками шахового світу сетрами Музичук взяли участь начальник Укрцентру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт”, віце-президент Національного комітету спорту інвалідів України Оксана Скугарева, президент Міжнародного шахового комітету глухих Філііпп Гарднер, президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касіцький,  віце-президент Європейської шахової спілки Андріан Михальчишин та інші.

У рамках чемпіонату Європи заплановано проведення 2 особистого чемпіонату, 24 відкритого клубного чемпіонату та 7 відкритого особистого європейського турніру з шахів серед спортсменів з порушенням слуху.

Національну збірну команду України з шахів представлено 12 спортсменами з порушеннями слуху, серед яких 7 жінок та 5 чоловіків (у тім числі – 3 юніори).

Континентальна першість, яка  триватиме до 21 липня, має велику вагу. Адже  є кваліфікаційним змаганням  і  має вплив на світовий рейтинг спортсменів. Це  дуже важливо напередодні ХІХ зимових Дефлімпійських ігор 2019 року, які відбудуться з 12 по 21 грудня 2019 року в Італії, в програму яких вперше включено шахи.

http://dsmsu.gov.ua

Показати ще
WordPress Lessons