НовиниНовини Уряду України

Глава Уряду про запуск додаткового потяга «Київ – Маріуполь»: Для людей важливо запустити цей конект

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає важливим і необхідним вже за місяць-два запустити додатковий потяг «Київ – Маріуполь». Про це він сказав під час засідання Уряду, коментуючи схвалення фінансового плану державної компанії «Укрзалізниця».

«Запуск додаткового потяга – це до двох місяців», – сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що питання запуску потяга обговорювалося під час спеціальної наради на початку липня, а також під час перемовин з Президентом України – після його відвідання Маріуполя.

«Ми знайшли спільне рішення запустити потяг. Для людей важливо запустити конект», – сказав Володимир Гройсман.

Довідково

1 липня під час спеціальної урядової наради Прем’єр-міністр доручив керівництву компанії «Укрзалізниця» опрацювати можливість організувати додатковий потяг, включаючи тягу і рухомий склад, у напрямку Маріуполя. Як наголошував Глава Уряду, це дозволить покращити сполучення регіонів України з великим індустріальним центром держави.

«Є ряд великих інфраструктурних питань, які впливають на якість життя жителів регіону. Ми почали вирішувати накопичені проблеми – займаємось покращенням водопостачання Маріуполя, будуємо дорогу «Маріуполь – Запоріжжя», фінансуємо інші інфраструктурні об’єкти. Але є й інші сектори, які потребують додаткової уваги – наприклад, залізниця. Потяг «Маріуполь – Київ» раз на дві доби – неприпустимо», – відзначав Глава Уряду.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Показати ще
WordPress Lessons