КультураНовиниНовини Обухівщини

«Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»

28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України. Відтоді цей день в Україні відзначається як державне свято. З дня прийняття Конституції України минуло 23 роки. За цей час ми вже чітко розуміємо, що Україна є суверенна , незалежна, демократична, соціальна, правова держава, що всі люди вільні і рівні у своїй гідності та правах, що кожен має право на свободу світогляду і віросповідання, на охорону здоров’я та освіту і інші права.

На жаль Конституція України працює ще не на повну силу, багато конституційних норм і положень все ще залишаються на папері. Останні роки політичного життя нашої держави свідчать про необхідність здійснення конституційної реформи.  Демократичний розвиток ніколи не був легким, тож наберімося терпіння та віри у те, що наші права стануть дійсно реальністю, що ми скоро відчуємо себе впевненими і захищеними, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно – розвиненою, правовою та європейською державою!

Саме про це говорила в патріотичній бесіді «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»  завідуюча районною бібліотекою для дорослих Л.Храпач. Тож давайте будемо поважати Конституцію та дотримуватись її законів, адже все починається з кожного з нас.

Показати ще
WordPress Lessons