НовиниНовини ОбухівщиниОбухівська міськрайонна філія Київського обласного центру зайнятості

Мобільний центр професійної орієнтації – знову в «Дніпрі»

Літо – пора відпочинку, який повинен бути не тільки приємним, але й корисним. Щоб допомогти  школярам зорієнтуватися у світі професій, забезпечити цікаве, пізнавальне дозвілля, фахівці Обухівської  міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості 26 червня 2019 року  завітали в гості до дитячого оздоровчого центру «Дніпро» з мобільним центром професійної орієнтації та провели профорієнтаційний захід «Сто професій – сто доріг» для 4 загонів дітей середнього та старшого шкільного віку.

В світі існує майже 50 тисяч професій, з них в Україні – близько 10 тисяч. Не розгубитися в такому різноманітті дуже нелегко. Правильно визначитись з професійним майбутнім, привити пошану до будь-якої професії – завдання фахівців з профорієнтації служби зайнятості.

Підлітки ознайомилися з  послугами служби зайнятості, формулою вибору майбутньої професії «Хочу-Можу-Треба», типовими помилками, які найчастіше зустрічаються при виборі професійного шляху, класифікацією професій, розібралися, чим відрізняються  поняття  «професія» та «спеціальність», обговорили потреби сучасного ринку праці.

Фахівці з профорієнтації  Обухівської філії  ознайомили старшокласників  з новими онлайн-ресурсами служби зайнятості: діагностичним  комплексом  «Моя професія: консультаційна мережа» та «Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри ДСЗ», за допомогою яких  усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі. Адже краще витратити зайву годину часу на  проходження профорієнтаційного тестування, чим даремно витратити кошти батьків на навчання  та  роки  марних зусиль у «пошуку професії до душі» в майбутньому!

На завершення заходу учні з цікавістю переглянули відеофільми про нові, незнайомі для них професії, які тільки  з’являються на ринку праці та будуть затребувані в найближчому майбутньому. Можливо, це змусить підлітків серйозно задуматися: яку ж професію обрати?

Виїзні акції з використанням мобільного центру  професійної орієнтації допомагають надавати повний спектр профорієнтаційних послуг школярам у будь-якому місці та спонукають до роздумів над майбутнім професійним вибором  навіть  під час літніх канікул. Адже допомогти  їм  в цьому повинні  не тільки батьки, а й працівники служби зайнятості.

Показати ще
WordPress Lessons