АнонсиНовиниНовини Обухівщинисоціальний захист населення

ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Часом доволі непросто відрізнити насильство від конфліктних ситуацій, спорів, що виникають у кожній сім’ї та не становлять загрози подальшому розвитку здорових стосунків.

Зазвичай люди, які зазнають домашнього насильства, не розуміють, що зіткнулись із ним. У суспільстві існує думка, що насильством слід вважати лише фізичні вияви агресії. Проте експерти говорять про його наступні різновиди, а саме: фізичне насильство, психологічне насильство, сексуальне насильство, економічне насильство.

Сором, відчай, провина — саме такі емоції та почуття супроводжують особу, яка стала жертвою насильства з боку своїх близьких (партнера, чоловіка/дружини, батька, вітчима тощо). Замість того, щоб про це розказати рідним, викликати поліцію, піти від партнера-агресора, жертва приховує даний факт.

ПАМЯТАЙТЕ!!! Якщо ви зазнали будь-якого з видів насильства або розумієте, що існує загроза його скоєння, найголовнішим правилом є – НЕ МОВЧАТИ!  Розкажіть друзям, знайомим, сусідам або родичам про такі факти. Попередьте їх про можливу небезпеку та попросіть звернутися до поліції в разі необхідності. Якщо у вас не має можливості розповісти про насильство знайомим, то ви завжди можете звернутися за допомогою до:

відповідальна особа – Проценко Олександр Петрович

тел.. +38 (04572) 5-03-39; 5-01-74

e-mail: obuh_rda_zagvid@ukr.net

уповноважена особа – Чепурна Світлана Анатоліївна

тел.. +38 (04572) 5-03-36

email: ssd_1016@ukr.net

 

Тут вам порадять до кого звернутися, де отримати допомогу, що робити у вашій конкретній ситуації в даний момент

Показати ще
WordPress Lessons