НовиниНовини Уряду України

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Черговий цех з виготовлення алкогольного фальсифікату викрили податківці Київщини

В рамках проведення операції «Акциз-2019» та розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 204 КК України, співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Київській області спільно із працівниками Нацполіції, під процесуальним керівництвом Прокуратури Київської області припинено діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів з недоброякісної сировини на території Київської області.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 6 тис. 367 літрів фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, 800 літрів спирту, 10 тис. 600 пачок тютюнових виробів, автотранспортний засіб, який використовувався для транспортування незаконно виготовленої продукції, а також  обладнання для масового виробництвафальсифікованої продукції.

Загальна вартість вилучених ТМЦ складає майже 2,5 млн. грн. Досудове розслідування кримінального провадження триває.

 

Олексій Кавилін: «На Київщині ріст кількості платників податків становить 7,6 тисяч»

За чотири місяці поточного року власний бізнес започаткували 6,2 тисячі суб’єктів господарювання. З них – 5,1 тисячі підприємців та 1,1 тисячі підприємств та організацій. Наразі в територіальних органах ГУ ДФС у Київській області обліковується понад 72,3 тисячі юридичних осіб та 98,1 тисяч фізичних осіб – підприємців. Загальна кількість суб’єктів господарювання станом на 01.05.2019 року становить 170,4 тисячі платників. Це на 7,6 тисячі платників або на 104,7 % більше ніж у відповідному періоді минулого року.

«Запровадження спрощеної процедури започаткування власного бізнесу, введення спеціальних режимів оподаткування, розробка сучасних електронних сервісів ДФС України дали поштовх для зростання кількості суб’єктів господарювання та створення нових робочих місць на Київщині», – зазначив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін.

Крім того, тенденція росту платників зберігається і в кількості платників єдиного соціального внеску. Так, реєстр налічує 227,2 тисячі суб’єктів. Це на 18,3 тисячі платників більше за відповідний періоді  2018 року. Із них 71,2 тисяч юридичних осіб та 156 тисяч фізичних-осіб-підприємців.

Реєстр платників податку на додану вартість налічує 17,3 тисячі платників.

ГУ ДФС у Київській області звертає увагу початківців, що на субсайті управління, за посиланням https://kyivobl.sfs.gov.ua, щоденно розміщуються новини щодо діяльності та інформаційно-роз’яснювальний матеріал із застосування норм діючого законодавства, податкового та митного кодексів.

 

Ігор Орленко: Мільйонери Київщини задекларували дохід на 3,6 млрд. грн.

За результатами цьогорічної кампанії декларування доходів, отриманих у 2018 році, 457 декларацій подано громадянами-мільйонерами, які зареєстровані у Київській області.  За інформацією заступника начальника ГУ ДФС Ігоря Орленка,  у своїх деклараціях вони вказали дохід на загальну суму в 3,6 млрд. грн. або 74% задекларованої по регіону. З цієї суми до бюджету надійде 80,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 17,1 млн. грн. військового збору. Як повідомив Орленко, питому вагу – 41 % – складають доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна у сумі 1 мільярд гривень, зазначений у 132 деклараціях.

Окремо заступник начальника підкреслив, що в органах фіскальної служби Київської області зареєстрована чимала кількість відомих людей, які отримали досить значимі  статки у 2018 році. Серед них – популярні артисти, співаки, відомі спортсмени, тощо. «Здавалося б, саме такі люди повинні бути взірцем для решти співгромадян країни, зокрема, у виконанні свого конституційного обов’язку щодо декларування отриманих доходів та виявлення   патріотичного ставлення до країни, яка їх зростила, дала можливості стати відомими, є батьківщиною для них та їхніх дітей».

Піклуючись про добробут власних сімей,  знані у країні люди мають вболівати й за покращення соціального стану населених пунктів, де проживають вони та зростають їхні діти, – адже податок на доходи фізичних осіб, сплачений за результатами річного декларування, наповнює місцеві бюджети та є джерелом фінансування соціально-економічних програм, що втілюються у інфраструктурі міст та сіл, а  військовий збір спрямовується на покращення обороноздатності країни, укріплення й технічне переоснащення Збройних Сил.

«Тому я закликаю знаних краян, які ще не встигли подати декларацію про майновий стан та доходи за 2018 рік у визначений термін: зробіть це невідкладно – будьте взірцем для молодого покоління українців та власним прикладом продемонструйте свідоме ставлення до сплати податків, виконайте свій громадянський обов’язок, як це роблять ваші колеги в усіх високоцивілізованих країнах світу, де сплачувати податки є престижним», – говорить Ігор Орленко.

Встановлений  термін для подання податкової декларації про майновий стан і доходи завершився 02 травня 2019 року. За несвоєчасне подання декларації  Податковим  Кодексом передбачено накладення  штрафу у розмірі 170 грн. та вжиття контрольно-перевірочних заходів.

 

Зміни у порядках зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє,  що постановою Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 №391 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 р. № 117 “Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних”.

Зазначеними змінами введено ще одну умову для застосування «відсікаючої» ознаки, а саме: сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України), сплаченого у попередньому місяці, повинна бути більше 20 тис. гривень.

Також, відповідно до внесених змін, податкові накладні/розрахунки коригування перевіряються відповідно до таких ознак (одночасно виконуються такі умови):

– загальна сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої під час ввезення товарів на митну територію України), сплачена за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування, платником податку та його відокремленими підрозділами, якими подано податкову накладну/ розрахунок коригування на реєстрацію в Реєстрі, становить більше 400 тис. гривень;

– одночасно значення показників D та P, розрахованих у цьому підпункті, мають такі розміри: D > 0,05, P <Pм х 1,4.

У новій редакції  викладено Додаток 1 «Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена», а Порядок №117 доповнено новими додатками: додаток 4 «Рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість»; додаток 5 «Рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість».

Постанова Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 №391 опублікована у газеті «Урядовий кур’єр» від 11.05.2019  №87.

Показати ще
WordPress Lessons