КультураНовиниНовини Обухівщини

Захід до дня відзначення Пасхи – «Вербіє»

20 квітня в м. Українка на площі перед палацом культури «Енергетик» відбувся захід до дня відзначення Пасхи  – «Вербіє». У заході взяли участь талановиті майстри з міста Українка та Обухівського району, Українська дитяча школа мистецтв та Козинська дитяча школа мистецтв. Дітки мали змогу приєднатись до майстер класів, розпису пасхальних яєць та інших розваг.

Вербна неділя – тихе свято, яке краще провести в колі сім’ї. Це дуже благочестиве торжество, адже в цей період все ще триває Великий піст, а попереду християн чекає суворий тиждень посту – Страсна седмиця.

За звичаєм  в ці день вербу висаджували в полі біля криниць, щоб вода завжди була чистою і холодною, на піщаних пагорбах та яровищах, аби зупинити ерозію грунтів і піскові буревії, обіч річок, щоб зміцнити береги від обвалів та замулення.

Шануючи традиції, ми всі долучилися до такої благої справи. І саме в цей день, виконуючий обов’язки голови Обухівської районної ради Кровкін Олександр Михайлович, секретар Української міської ради Кучер Тетяна Миколаївна та громада, на набережній міста Українка посадили  красуню- вербу, щоб вона привернула добробут та достаток, а головне спокій та мир нашій країні!

До святкування приєдналися усі бажаючі! А родзинкою свята для дітей став перегляд мультфільму «Супер Книга!».

Показати ще
WordPress Lessons