НовиниНовини Київщини

ІНФОРМАЦІЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

В пункті пропуску «Бориспіль» вилучено у нашої співвітчизниці п’ять видів валют, які переміщувалися незаконно, в еквіваленті чверті мільйона гривень

Всього з початку року Київською митницею ДФС складено 52 протоколи про порушення митних правил, де предметом порушення була валюта, на загальну суму в перерахунку на 9,7 млн.грн.

В останньому випадку, коли працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митного законодавства, 10200 гонконгівських доларів, 900 швейцарських франків, 800 юанів женьміньбі, 2110 євро, 15870 доларів США намагалася незаконно перемістити через митний кордон України наша співвітчизниця, яка повернулася з ОАЄ.

Для проходження митного контролю громадянка обрала спрощену систему «зелений коридор», де, зокрема, передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує в еквіваленті 9999 євро.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажирка не надала, до моменту перетину нею «зеленої лінії» для отримання довідкової інформації в інформаційній зоні та роз’яснення митних правил та порядку використання двоканальної системи до інспектора митниці не зверталася.

Митники поцікавилися у жінки щодо наявності готівкових коштів, пасажирка відповіла, що має приблизно 10000 доларів США. Після цього пасажирці було запропоновано пред’явити всю готівку. В службовому приміщенні митниці пасажиркою було видано готівку в розмірі 10200 гонконгівських доларів, 900 швейцарських франків, 800 юанів женьміньбі, 2110 євро, 15870 доларів США, що знаходилися у ручній поклажі. Зазначена готівка переміщувалась без ознак приховування.

З виявленої суми, пасажирці було пропущено 11270 доларів США та 50 юанів женьміньбі (еквівалент 9999 євро).

За протоколом про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України вилучено до винесення судом рішення у справі 10200 гонконгівських доларів, 900 швейцарських франків, 750 юанів женьміньбі, 2110 євро, 4600 доларів США.

Складено протокол про порушення митних правил.

 

Олексій Кавилін: «Дохід місцевих бюджетів демонструє позитивну динаміку»

У січні-березні  2019 року до місцевих бюджетів від платників податків Київщини надійшло 3,3 млрд. грн. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. За наданою ним інформацією, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, дохід місцевих скарбниць збільшився на 30% або 776 млн. грн.

«Основним джерелом наповнення бюджетів місцевих громад є податок на доходи фізичних осіб, якого з початку року перераховано у сумі 2,1 мільярда гривень. Порівняно з відповідним періодом 2018 року, цей показник зріс на третину або 482 мільйона гривень», – зазначив Олексій Кавилін. «Безумовно, на динаміку сплати цього виду податків вплинуло підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 4 173 грн. Зросла і середня заробітна плата: за даними управління статистики області, на Київщини ця сума складає 9 812 грн., що на 21,5% більше за показник попереднього року. Відповідно, збільшилася і сума податкових відрахувань. Іншим вагомим важелем у зростанні надходжень став результат вжитих заходів у напрямі легалізації найманої праці. Так, лише за першу декаду поточного року до місцевих бюджетів за підсумками роботи у цьому напрямі сплачено 2,4 мільйона гривень ПДФО та 2,9 мільйона гривень єдиного внеску».

Представники малого та середнього бізнесу перерахували до бюджетів 557 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з тим самим періодом минулого року, це на 34% або 142 мільйона більше. Землекористувачі області поповнили скарбниці сумою у 331 млн. грн., збільшивши показник першого кварталу на  15% або 44 мільйони гривень. Власники елітних автомобілів сплатили 5,4 млн. грн., що на третину або 1,2 млн. грн. перевищує показник минулого року.

«Виваженість у здійсненні податкової політики, зокрема, зорієнтованість на партнерські відносини з платниками, а також розвиток електронних сервісів – це ті чинники, які здатні забезпечити  стабільну сплату податків, а відтак – стійкий економічний розвиток та зростання добробуту мешканців регіону», – зазначив очільник фіскальної служби регіону.

 

Підрозділи аудиту ГУ ДФС у Київській області упередили несплату 52 млн. грн. до бюджету

Протягом січня-березня 2019 року управлінням аудиту ГУ ДФС у Київській області проведено 185 документальних перевірок в тому числі 69 планових та 116 позапланових перевірок.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 510,6 млн. грн., що на 201,4 млн. грн. більше ніж у відповідному періоді 2018 року. Із донарахованих сум до бюджету надійшло 20,7 млн. грн., що на 8,5 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 289,8 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 12,5 млн. гривень.

Крім того, за січень-березень 2019 року проведено 417 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 19,7 млн. грн., з яких 3,1 млн. грн. сплачено до бюджету.

 

У першому кварталі 2019 року податківці Київщини розпочали 5 кримінальних проваджень у митній сфері

У напрямку протидії кримінальним правопорушенням у митній сфері
з початку року за матеріалами оперативних працівників розпочато
5 кримінальних проваджень за ст. 212 КК України, у тому числі 2 за ч. 3 ст. 212 КК України.

У поточному році слідчими завершено 3 кримінальних провадження даної категорії та направлено до суду для звільнення від кримінальної відповідальності  у зв’язку з повним погашенням завданих державі збитків на суму 3,5 млн. гривень.

Припинено діяльність 1 «центру мінімізації митних платежів», в ході відпрацювання якого встановлено 7 суб’єктів господарської діяльності-вигодонабувачів, стосовно яких ініційовано документальні перевірки.

З початку року до митниць ДФС надано 35 листів про вчинення порушень митних правил.

За результатами відпрацювання інформації оперативних підрозділів додатково сплачено митних платежів на суму 11,1 млн. гривень.

В рамках досудового розслідування кримінальних проваджень, викритих у минулих роках, накладено арешт на товарно-матеріальні цінності загальною вартістю 61,8 млн. гривень.

Показати ще
WordPress Lessons