АнонсиНовиниПодії за участю Глави держави

Історичний день у Верховній Раді України

Історичний день у Верховній Раді. Сьогодні Президент підписав зміни до Конституції, які закріплюють курс до НАТО і Євросоюзу і зобов’язують усі гілки влади працювати на те, щоб наблизити рівень життя і рівень свобод українців до європейських. З важливим посланням звернувся і особисто Президент Європейської Ради Дональд Туск. Він заявив – без України немає Європи, а українці – приклад героїзму і мужності для всього цивілізованого світу.

Петро Порошенко, Президент України відзначив: Ми не будемо питати дозволу в Путіна, куди нам рухатися далі. Ми йдемо своїм шляхом. Ми самі приймаємо рішення, як забезпечувати власну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність.


Історичний день у Верховній Раді – Президент ставить свій підпис під законом, який змінює Конституцію, а разом з тим – і ставить крапку в питанні, куди рухається Україна.
Петро Порошенко, Президент України наголосив: Деякі зрадофіли кажуть – ніколи Україну не приймуть в Євросоюз, ніколи вона не буде членом НАТО. Друзі мої, наголошую: і приймуть, і буде.
У 2023му Україна подасть заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Вже зараз – на міжнародному рівні визначені етапи і умови для цього, роз’яснює Президент. У п’яту річницю подій на Майдані таке проголошення Єврокурсу – виглядає особливо потужно. А з трибуни українського парламенту президент Європейської ради українською мовою дякує українцям за приклад героїзму і мужності, який приголомшив усю Європу.


Дональд Туск, Президент Європейської Ради звернувся до українців словами подяки: хочу подякувати вам за вашу європейськість. Завжди пам’ятатиму прапори із золотими зірками на Хрещатику під час революції та “Оду радості, яка лунала по всій Україні. Часто повторюю своїм колегам у Брюсселі: не вчіть їх бути Європою, вчіться у них, що таке Європа.
Петро Порошенко, Президент України зазначив: Герої Майдану, українські воїни – всі патріоти, захищаючи Україну (я на цьому хочу окремо наголосити) боронили і боронять Східні рубежі Європи від навали, яка загрожує знищенням свободи, знищенням демократії, знищенням верховенства права і знищенням врешті решт поваги до людської гідності. І цю війну Москва розпочала тому, що у нас, тут, в Києві, на Європейському Майдані Незалежності Москва програла цивілізаційну битву за Україну.
Ви більше не самотні, ми – з вами. Таке послання від об’єднаної Європи приніс українцям Дональд Туск. Зранку вони разом із Петром Порошенком вшанували пам’ять загиблих героїв небесної Сотні. Президент Європейської ради пояснював журналістам – для нього особливо важливо було прибути в Київ саме в ці дні і віддати шану героям Європи.
Дональд Туск, Президент Європейської Ради звернувся до європейських лідерів: Тільки той, хто солідарний з Україною, має право називатися європейцем. Хто готовий продати Україну – продає майбутнє Європи.\\ Тут і зараз хочу сказати, що немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. А простіше кажучи – немає Європи без України!
Свою історичну промову президент Європейської ради завершив п’ятьма порадами Україні:

бути єдиними у важкий передвиборчий період,

не вдаватися до націоналізму та популізму,

захищати цінності демократії,

боротися з корупцією і

вірити в українську молодь.

Показати ще
WordPress Lessons