НовиниПодії за участю Глави держави

Тридцять років із закінчення «прихованої війни»

Тридцять років із закінчення «прихованої війни» – в день виводу радянських військ з Афганістана Президент зустрівся із ветеранами.

Глава держави підкреслив, що величезна кількість «афганців» з перших днів революції Гідності і наступу Росії вирішили захищати свою Батьківщину. І їхні бойові навички стали в нагоді тоді, коли українська армія тільки ставала на ноги і вчилася давати реальну відсіч агресору. Петро Порошенко підкреслив – навіть за десятки років методи Кремля і імперські амбіції залишаються незмінними. Росія досі приховує втрати серед своїх військових, безіменно ховаючи тих, хто гине в Сирії і на Донбасі.

Петро Порошенко, Президент України відзначив: І попри війну, і попри економічну блокаду, попри анексію Криму, попри окупацію частини Донбасу нам з вами нашою єдністю вдалося зберегти свободу і незалежність України, зруйнувати російський сценарій розшматування України. Відроджена армія, відновлене економічне зростання, Угода про Асоціацію і поглиблена та Всеохоплююча Зона вільної торгівлі з ЄС, потужний вихід на його ринки – ЄС і всього світу, зміцнення української ідентичності, Томос про нашу духовну незалежність – це є результат великих зусиль нашого народу, в тому числі і ваших зусиль, дорогі ветерани.\…\І ви, шановні ветерани, були в перших рядах тих, хто виступив на захист суверенітету, територіальної цілісності, державності України. Бойовий досвід воїнів-афганців став надзвичайно цінним для українських Збройних Сил. І часом був абсолютно незамінним в перші найтяжчі місяці війни. І сьогодні немало загартованих в бойових діях ветеранів перебуває на передньому краї боротьби з російським агресором, виконуючи завдання в складі Збройних Сил України, національної гвардії, державної прикордонної служби, Служби безпеки України та інших силових структур.

Показати ще
WordPress Lessons