НовиниНовини Обухівщини

Про «жито-пшеницю й усяку пашницю» 2

08 лютого 2019 року, у приміщенні Обухівської районної державної адміністрації відбулося продовження наради голови районної державної адміністрації Михайла Письменного із керівниками підприємств, які здійснюють виробництво, зберігання та переробку сільськогосподарської продукції, що розпочалася 05.02.2019.

Нагадаємо, що головним питанням порядку денного наради була проблема реалізації вимог чинного законодавства щодо земельної та податкової політики. Зокрема, взаємопов’язані питання фіксованого податку, нормативно-грошової оцінки землі та видачі довідок Держгеокадастром. До участі у нараді були запрошені Євгеній Березовий, начальник Обухівського управління Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області та Катерина Бондаренко, спеціаліст відділу в Обухівському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області.

Головним камнем спотикання стала проблема порядку визначення фіксованого податку з суб’єктів господарювання, які не мають довідок оцінки землі із Держгеокадастру. Після тривалих суперечок, учасники наради напрацювали рішення, що не виходить за межі вимог земельного та податкового законодавства і задовольняють всі сторони правових відносин. Зокрема, було прийнято рішення, що фіксований податок на землю сільськогосподарським виробникам, які не мають довідок оцінки землі із Держгеокадастру, будуть нараховуватися виходячи із середньої вартості землі у Київській області.

Показати ще
WordPress Lessons