НовиниНовини Обухівщини

ТРАГЕДІЯ НА ВОДІ

Проведення пошукових робіт зниклих безвісті в акваторії річки Дніпро поблизу садового товариства «Не скучне» селища Козин Обухівського району

У суботу, 02 лютого 2019 року, о 17 годині 42 хвилини до Обухівського районного сектору ГУ ДСНС України надійшло звернення від громадянина Тередери Олександра Олександровича про те, що близько 17.00 знайомий перевіз його гумовим моторним човном на берег із острова, поблизу садового товариства «Не скучне» селища Козин Обухівського району, та повернувся на острів щоб перевезти на берег ще двох рибалок. Громадянин Тередера О.О. залишився чекати їх на березі. Однак, у продовж 40 хвилин, ні перевізник, ні двоє громадян до берега не добралися і зв’язок з ними був відсутній. Вже об 19.45 Обухівським районним сектором ГУ ДСНС України в Київській області було організовано рятувальні пошукові заходи на острові, прибережній зоні та на акваторії річки Дніпро.

Коли стало зрозуміло, що сталась біда, до пошуків долучилась водолазна служба Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр ДСНС України». Активні надводні та підводні пошуки тривали у продовж світлового дня з 02 лютого до 17.00  04 лютого 2019 року. Однак триденні пошуки результатів не дали. За весь період пошуків вдалося знайти тільки деякі особисті речі зниклих безвісті та предмети з човна, що плавали на поверхні води.

За результатами пошукових робіт в Обухівській районній державній адміністрації було проведено нараду у виконуючого обв’язки першого заступника голови Обухівської районної державної адміністрації, керівника апарату адміністрації Олександра Проценка. У нараді прийняли участь керівники структурних підрозділів адміністрації, представники Обухівського районного сектору ГУ ДСНС України в Київській області та представники Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області. Враховуючи всі об’єктивні обставини та відсутність суттєвих результатів активних триденних надводних та підводних пошукових робіт у зимовий період, були прийняті рекомендації щодо переходу до пасивних методів пошуку зниклих безвісті у прибережних зонах річки Дніпро та Канівського водосховища. Обухівською районною державною адміністрацією були розіслані звернення до всіх адміністративно-територіальних одиниць басейну Канівського водосховища щодо сприяння у проведенні пасивних пошукових робіт.

Варто відзначити, що це не єдина подія, що трапилась в Обухівському районі на воді. Так о півдні 31 січня 2019 року, у місті Українка, за адресою проспект Дніпровський, 20, двоє рибалок 1976 та 1977 року народження провалилися під лід в акваторії річки Дніпро. Вже через 5 хвилин до місця події прибув рятувальний підрозділ 17-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Українки. Однак, на щастя, рибалки самотужки вибралися на лід та добралися до берега, де їм була надана допомога.

ОБУХІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО МЕШКАНЦІВ ТА ГОСТЕЙ РАЙОНУ НЕУХИЛЬНО ДОТРИМУВАТИСЯ ВИМОГ ПРАВИЛ ОХОРОНИ ЖИТТЯ ЛЮДЕЙ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ УКРАЇНИ !

Показати ще
WordPress Lessons