Новини

ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ У ГРОШОВІЙ ФОРМІ

Управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області інформує

Кабінет Міністрів України 27 грудня 2018 року прийняв постанову № 1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі», якою передбачено надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.

Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації  субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за житлово-комунальні послуги.

Тим сім’ям, які беруть участь у монетизації субсидії, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину платежів житлово-комунальні послуги, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунка.

Наприклад, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1 500 гривень. А сума всіх комунальних платежів складає 2 000 гривень. 1 500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує надавачам послуг та поінформує сім’ю субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 грн.

З 1 січня 2019 року змінено форми Заяви про призначення житлової субсидії та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Домогосподарствам, які одержували субсидію протягом опалювального сезону 2018/19 року (за заявами поданими до 01.01.2019), з 1 травня 2019 року необхідно подати до органів соціального захисту нові заяву та декларацію, в яких обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів або за телефоном 5-66-80.

Показати ще
WordPress Lessons