Молодь та спортНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

ПОТАПОВА НІКА ПРОЙШЛА СВОЮ 2-ГУ ТРАСУ 8С

12 січня 2019 року в популярному іспанському районі Santa Linya 15-річна спортсменка з міста Українки Обухівського району Ніка Потапова (чемпіонка молодіжного Чемпіонату Європи по скелелазінню) пройшла свою 2-гу трасу 8с категорії складності.

На початку поточного року Іспанія зустріла скелелазів холодною погодою. Спортсмени, які зібралися біля міста Lieida, постійно курсували між скельними районами Santa Linya, Oliana, Margalef або Siurana в пошуках гарної погоди. Низька температура (0-3° С) і постійний туман не давав спортсменам реалізувати свої плани.

Дочекавшись коли і печера Santa Linya виявиться в променях сонця, наша команда повернулася до здійснення своїх планів.

Траса La Fabelita близько 30 метрів проходить по лівому нависаючому краю печери. На трасі два ключа. Складність представляє перший: 4-6 болдренгових перехоплення на значному нависанні та мізерових ногах.

Нарешті Ніці вдалося повністю зв’язати всі рухи і закінчити проект. Це 2-га траса 8с категорії складності в скельних проходженнях спортсменки.

Дворічна перерва, пов’язана з щільним графіком змагань і травмою правої руки, що призвела до хірургічного втручання, змусила мало не заново освоюватися на скелях.

Бажаємо юній спортсменці нових звершень і подолання нових вершин!!!

Показати ще
WordPress Lessons