НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

Формування ключових та предметних компетентностей в учнів шляхом інтеграції предметів природничого циклу

29 листопада 2018 року на базі Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся  семінар-практикум для учителів біології та основ здоров’я Обухівського району на тему :”Формування ключових та предметних компетентностей в учнів шляхом інтеграції предметів природничого циклу“.

У стінах школи  гостей радо зустрічали директор – Янківська Н.Є., заступник директора – Рудь Л.М. та члени педагогічного колективу.

Учителі району відвідали дуже цікавий фрагмент інтегрованого уроку у 1 класі (НУШ) з курсу «Я досліджую світ» з природничої, соціальної та здоров’язберігаючої освітньої галузей на тему: “Моє харчування. Я піклуюсь про своє здоров’я”. Проводила урок учитель початкових класів – Кучма Л.А.

Маленькі першокласники активно працювали на уроці разом з учителем,ознайомилися з поняттями ”корисна” та “шкідлива” їжа,навчилися відрізняти,що корисно їсти,а що небезпечно. Дітям працювати  було надзвичайно цікаво, вони вчилися логічно мислити, розвивали пам’ять та уважність на уроці. Потім учителі району відвідали інтегрований урок з біології та основ здоров’я у 8 класі на тему :”Харчові розлади та їх запобігання”.(Урок-консиліум). Проводили урок Кирилюк В.М. – учитель біології та Федорчук О.М. – учитель основ здоров’я.

Учителі разом з учнями широко розкрили тему уроку за допомогою розповідей, інсценованих дійств, роботи в групах.

Уроки були забезпечені сучасним обладнанням, посібниками, дидактичним та ігровим матеріалом.

Практичний психолог Лепесій Л.Л. провела тренінгове заняття на тему :” Інтеграція навчального процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів”.

Цікавою була екскурсія до шкільного музею природи. Присутні прослухали змістовну розповідь учнів школи на тему :”Здорове харчування. Природа, що нас оточує”.

В кінці семінару були підведені підсумки роботи.

Всі присутні були дуже вдячні директору Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Янківській Н.Є. та педагогічному колективу за фахову підготовку та високий рівень проведення семінару-практикуму.

Показати ще
WordPress Lessons