Новини

День пам’яті жертв голодоморів

День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні.
24 листопада біля Меморіалу пам’яті жертв Голодомору в Обухівському районі 1932-1933 років відбувся захід присвячений Дню пам’яті жертв голодомору.

Вшанувати пам’ять тих, хто помер голодною смертю прийшли: виконуючий обов’язки голови Обухівської районної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков, представники Обухівської міської ради, священнослужителі районних церков, представники селищних та сільських рад, депутати рад усіх рівнів, трудових колективів, підприємств, установ, організацій, громадськість району, міста.

Священнослужителями Української православної церкви Київського патріархату було проведено Поминальний Молебень, під час якого було запалено свічку та вшановано пам’ять мільйонів невинних жертв Голодомору-геноциду Українського народу, яких у 1932-1933 роках сталінський режим цілеспрямовано прирік на муки голодної смерті.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Показати ще
WordPress Lessons