НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Засідання робочої групи Обухівської районної державної адміністрації з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення та комісії по заборгованості

Питання легалізації заробітної плати, недопущення її виплати нижче мінімального рівня перебуває на постійному контролі керівництва Обухівської районної державної адміністрації.

На виконання Плану заходів щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників, нарахування заробітної плати менше мінімального розміру та погашення заборгованості до ПФУ 22 листопада 2018 року відбулось засідання комісії райдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і засідання робочої групи РДА з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення під головуванням виконуючого обовязки голови Обухівської районної державної адміністрації Сергія Коваленка

На засіданні були присутні члени комісії та робочої групи, а також запрошені керівники  6 підприємств та 12 фізичних осіб підприємців , які за результатами моніторингу ПФУ та аналізу даних щомісячної звітності страхувальників мають ознаки можливих порушень законодавства про працю для вжиття відповідних заходів реагування. З керівників були взяті пояснення та наданий термін для усунення порушень.

На засідання по заборгованості були запрошені 16 керівників підприємств боржників по сплаті єдиного соціального внеску на загальну суму заборгованості 229 тис.грн. Керівникам довели термін погашення боргу та взяли пояснення щодо стану сплати боргу. Підсумовуючи засідання, суб’єктів підприємницької діяльності зобов’язали докласти максимум зусиль для ведення соціально відповідального бізнесу, оформляти трудові відносини  з найманими працівниками, приділяти значну увагу питанню виплати заробітної плати не нижче мінімально встановленого рівня згідно Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” з 1 січня 2018 року встановлено місячну мінімальну заробітну плату в розмірі 3723 грн. з якої повинні бути сплачені усі податки та єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Показати ще
WordPress Lessons