КультураНовиниНовини Обухівщини

«Тепло своїх долонь і розуму, і серця я Україні милій віддаю»

Люблю тебе, Вітчизно, мила Україно,

Бо щастя жити ти мені дала,

Для мене ти одна і рідна, і єдина,

Я все зроблю, щоб ти завжди цвіла.

Я – твій громадянин, я прагну підростати,

Тягнусь пагінчиком до сонця і тепла.

Моя свята і рідна, Україно – мати,

Я все зроблю, щоб ти завжди цвіла!

      3 вересня до районної бібліотеки для дітей завітали учні 10 – 11 класів СЗОШ № 1 ім.А.С.Малишка на урок державності «Тепло своїх долонь і розуму, і серця я Україні милій віддаю». Бібліотекарі Малишева О.І. та Шабала Є.В. змусили задуматися старшокласників ще раз над тим, що ти на землі – людина і не просто людина, ти – українець, українець – патріот. Кожен з нас повинен жити задля процвітання своєї Батьківщини, а любов до неї поєднувати з вірою в неї, в її покликання, в прекрасне майбутнє, що обов’язково прийде, якщо ми будемо брати відповідальність за долю нашої країни і будемо готові служити її інтересам. Бо національно свідомий патріотизм нерозривно пов’язаний з відповідальністю. Прикладом такої відповідальності є те, що до Збройних сил України добровільно вступило дуже багато жителів Обухівщини. Процес національного відродження України потребує від громадян не лише віри та любові до свого народу, а й усвідомлення своєї відповідальності перед суспільством, народом.

Для розширення цієї теми, бібліотекарі ознайомили присутніх з книгою – роздумом, книгою – дискусією відомого українського вченого та громадсько – культурного діяча, справжнього патріота нашої держави Анатолія Григоровича Погрібного.  Назва книги – «Якби ми вчились так як треба…», в ній автор порушує питання творення нової України, виховання нових українців та висвітлює проблеми українського державотворення в царині мови, культури, загалом культурного життя.

На закінчення заходу бібліотекарі зачитали вірш-заклик «Не зрадь!» засновника посттоталітарної літератури в Україні, одного з найяскравіших речників української національної ідеї та українського державотворення Дмитра Васильовича Павличка та ознайомили учнів з новою літературою по історії українського державотворення.

Показати ще
WordPress Lessons