Новини

Дайджест новин Уряду 27.08.2018

Павло Розенко: Розмір платежів за газ та житлово-комунальні послуги для отримувачів субсидій не зміниться

Завдання Нового освітнього простору – мотивація до навчання, – Геннадій Зубко

У Кам’янець-Подільському біогазова установка вироблятиме електроенергію із сміття та допоможе зменшити шкідливі викиди на звалищі

Понад 5 тисяч учасників АТО отримали у власність земельні ділянки у Житомирській області

Павло Розенко: Розмір платежів за газ та житлово-комунальні послуги для отримувачів субсидій не зміниться

Розмір платежів за газ та житлово-комунальні послуги для отримувачів субсидій не зміниться. Про це в ефірі «Еспресо.TV» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

 

«Ймовірний перерахунок ціни на газ на отримувачах субсидій жодним чином не позначиться, тому що вони платять і платитимуть фіксовану суму. Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю платити за житлово-комунальні послуги або газ, мають звернутися до управління соцзахисту і оформити субсидію», – сказав він.

 

Павло Розенко наголосив, що будь-яке рішення щодо зміни ціни на газ має прийматися після внесення змін до нової системи субсидій.  «Ці зміни, які відбулися у системі субсидій, мають бути відкориговані.  Лише після виправлення ситуації у системі субсидій, коли будуть зняті ті проблеми, які турбують сьогодні громадян, можна розглядати питання про зміну ціни на газ. Є відповідні доручення і урядового комітету, який я очолюю, і Прем’єр-міністра, і я сподіваюся, що найближчим часом Мінсоцполітики виконає їх і до системи субсидій будуть внесені необхідні корективи», – підкреслив він.

 

«Наше головне завдання – захистити людей. Так, потрібно вдосконалювати систему субсидій, посилювати адресність і робити постійну верифікацію. Але найголовніше – система субсидій має залишатися простою і доступною. Всі , хто потребує відповідної допомоги, повинні її отримати», – підсумував Віце-прем’єр-міністр.

 

Завдання Нового освітнього простору – мотивація до навчання, – Геннадій Зубко

Реформа Нової української школи, яка стартує з 1 вересня, має розпочинатися в сучасному Новому освітньому просторі. Це не тільки модернізація шкіл за принципом  «нові стіни, дах і вікна». Це зовсім інші підходи до безпекових рівнів, енергоефективності, внутрішнього мотивуючого дизайну, інклюзивності і безбар’єрності, сучасного обладнання. Наразі Мінрегіон активно працює над впровадженням саме Нового освітнього простору, а МОН – над впровадженням Нової української школи.

Про це в ефірі телеканалу «112» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«І учень, і його батьки мають бути певні і в рівні безпеки освітнього простору, і в якості навчання в школі, котру вони обирають. Ми змінили державні будівельні норми у питаннях безбар’єрності, доступності і найголовніше – безпеки. Також це нові підходи до дизайну і інфраструктури навколо шкіл, йдеться про спортивні майданчики, учбові майстерні, дорожню інфраструктуру», – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр розповів, що школи, модернізовані за сучасними стандартами Нового освітнього простору, значно впливають на мотивацію учнів до навчання та на рівень знань школярів. «Перша школа, яка пішла на такий експеримент – Путрівська, що у Київській області. І сьогодні це один з найкращих прикладів серед шкіл області зі складання ЗНО. Цей приклад і такі результати нас надихають. Ми робимо все, щоб учень у селі мав не гірший рівень освіти, ніж у Києві чи у будь-якій опорній школі України», – наголосив Геннадій Зубко.

 

У Кам’янець-Подільському біогазова установка вироблятиме електроенергію із сміття та допоможе зменшити шкідливі викиди на звалищі

Кам’янець-Подільський впевнено крокує до енергонезалежності. На початку липня у місті запрацювала унікальна потужна теплоелектростанція на біомасі, а вже у серпні відкрито ще один об’єкт – технологічну лінію із дегазації сміттєзвалища.

Установка потужністю 500 кВт вироблятиме близько 4 млн кВт-год електроенергії щорічно.

Річний обсяг видобутку біогазу – 2,5 млн м3 у рік.

Загальний обсяг інвестицій – 25 млн гривень.

Реалізація цього проекту дозволить зменшити викиди шкідливих речовин у повітря, а також ризик виникнення пожеж на звалищі.

Важливо, що місто отримає 10% від доходу з продажу електроенергії за “зеленим” тарифом.

Загалом, як показує статистика, біогазові потужності збільшуються в Україні. Ще на кінець 2014 року в країні було 10 біогазових установок загальною потужністю 15 МВт, а станом на кінець II кварталу цього року – 29 установок потужністю 41 МВт.

 

Понад 5 тисяч учасників АТО отримали у власність земельні ділянки у Житомирській області

Від початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції і до сьогодні у Житомирській області військові завершили процес оформлення у власність 5 026 земельних ділянок. Проекти землеустрою затверджено на земельні наділи загальною площею 5 844 гектари.

Найбільшу кількість земельних ділянок передали у власність військовим у Житомирському (900 – загальною площею 277 га), Чуднівському (894- загальною площею 1 762 га) та Андрушівському (613 – загальною площею 1 197 га) районах Житомирської області.

Загалом за цей період до Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області та органів місцевого самоврядування регіону із заявами про отримання земельних ділянок звернулись 18 004 учасники АТО. За результатами розгляду заяв військові отримали 9 357 дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 10 205 гектарів.

 

Довідково

На сайті Держгеокадастру розміщено покрокову схему дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

Показати ще
WordPress Lessons