НовиниНовини Обухівщини

ЗАПОБІГТИ БІДІ

22 червня 2018 року в Обухівському районі відбулася перевірка Головним управлінням ДСНС України в Київській області діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення виконання вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України на території Обухівського району. Під час перевірки було проаналізовано стан роботи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах. Перевіряючими було відзначено, що за підсумками останніх років Обухівський район є «лідером», у негативному значенні цього слова, за кількістю потопельників – 16 осіб за період 2015-2017 років. При цьому була відзначена низька активність роботи органів місцевого самоврядування щодо інформування та попередження населення про небезпеку купання у непризначених для цього місцях. За великої кількості водних об’єктів на території району функціонують тільки 4 офіційні місця масового відпочинку населення біля води (пляжі): Український міський пляж на річці Стугна, Український міський пляж на річці Дніпро, пляж санаторію «Пролісок», пляж села Підгірці на Блакитному озері.

Представники Головного управління ДСНС України в Київській області звернули увагу на відсутність будь якого контролю з боку виконавчих комітетів Української міської, Козинської селищної та сільських рад щодо дотримання користувачами (орендарями) водних об’єктів Правил охорони життя людей на водних об’єктах України під час організації та надання платних послуг із спортивного та любительського лову риби. До речі, однією із головних причин загибелі людей на водних об’єктах району є саме ловля риби у місцях непристосованих для цього.

За підсумками перевірки було відзначено значний прогрес у проведенні заходів із запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах району у порівнянні із минулими роками. Також відзначено посилену увагу до вирішення зазначених проблем з боку Обухівської районної державної адміністрації.WhatsApp Image 2018-06-22 at 15.33.37 (2) WhatsApp Image 2018-06-22 at 15.33.37

Показати ще
WordPress Lessons