НовиниНовини Обухівщини

Дев’яностолітній ювілей в сім’ї довгожителів!

1928 року на Стайківській горі в с.Халеп’ї народився  Коваленко Олексій Іванович. В цей день ювіляр приймав привітання  разом із своєю дружиною Софією Максимівною, з якою прожив шістдесят шість років щасливого подружнього життя. Сім’я довгожителів разом із гостями, які завітали в цей день поздоровити Олексія Івановича, з теплотою в серці подружжя згадували прожитті роки. На гостини до ювіляра прийшли: голова сільської ради Домбровська Галина Андріївна разом із секретарем Канабас Валентиною Петрівною, директор територіального центру Рохманюк Олена Олексіївна із соціальним робітником Яременко Надією Миколаївною.

Все своє життя Олексій Іванович прожив у с.Халеп’ї. Тут застав і голодомор 1933 року, який забрав життя його батька, сестри та брата. Сам Олексій Іванович вижив завдяки своїй матері, яка в цей страшний період заради порятунку власної дитини відвела маленького Олексія в м.Київ. Навмисно залишеного матір’ю, біля випадкового будинку,  хлопчика знайшли патрульні міліціонери та відвели до місцевого притулку. Через рік, переживши голодні дні, до рідного села Халеп’я хлопчика повернула працівниця притулку.

За часів Другої Світової Війни Олексій Іванович у віці 13 років копав окопи для солдат, охороняв мінні склади, збирав по полю залишені військовими міни, де й втратив декілька пальців на правій руці. Після закінчення війни працював у місцевому колгоспі, не цуравсь і тяжкої буденної роботи. Під час ремонту сільськогосподарської техніки втратив палець і на лівій руці, але ще довгі роки працював зі статусом інваліда ІІІ групи – має 41 рік трудового стажу.

А загалом життям ювіляр задоволений. Разом із дружиною надбали троє дітей, шестеро онуків та п’ятеро правнуків. Господиня у свої 88 років на ювілей чоловіка власноруч у печі спекла коровай, щоб частувати велику родину. Односельчани, рідні та сусіди, дивлячись на життя Олексія Івановича вивели їхню формулу щасливого життя: «Якщо є в сім’ї підтримка, повага, мир та злагода – життя триватиме вдовго та приноситиме задоволення».

Тож зичемо нашому ювіляру міцного здоров’я, мирного неба над головою та підтримки міцної родини на многії літа!!!

Показати ще
WordPress Lessons