НовиниНовини Обухівщини

Виїзний прийом голови Обухівської райдержадміністрації 13.05.2018

13 червня голова Обухівської райдержадміністрації Іван Рудяк спільно з представниками установ, організацій району, представниками структурних підрозділів райдержадміністрації провів виїзний прийом громадян у селі Красна Слобідка. Для зручності жителів села, щоб багато мешканців громади змогли поспілкуватись з керівництвом району, зустріч була призначена на 16 годину. Незважаючи на спекотну погоду, на городні роботи зал місцевого будинку культури був заповнений жителями сільської громади.

Зустріч відкрив голова адміністрації. Іван Сергійович розповів присутнім про новий запроваджений цьогоріч формат зустрічей з жителями району, коли керівництво району приїздить до громади у зручний для них час, щоб безпосередньо за місцем їх проживання почути про проблеми, що хвилюють людей та надати допомогу у їх вирішенні.

Болючим питанням для жителів громади, як і для жителів інших сіл району, є непросте питання впровадження медичної реформи. Про роботу швидкої медичної допомоги, про сімейну медицину, а саме механізм підписання угоди із сімейним лікарем, про фінансування місцевої амбулаторії відповів Леонід Пилипченко, тимчасово виконуючий обов’язки керівника некомерційного комунального підприємства Обухівської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Обухівського району.

Голова адміністрації повідомив присутніх, що у 2018 році заплановано 260 тисяч гривень на ремонт Краснослобідської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а також для потреб некомерційного комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Обухівського району закуплено два автомобіля, один за кошти районного бюджету, інший – за сприяння Народного депутата України Ігоря Кононенка.

Леонід Михайлович закликав жителів громади підписати декларації із сімейним лікарем до серпня цього року, оскільки зареєстровано лише 500 декларацій жителів Краснослобідської громади. Жителі також отримали відповідь на наболіле питання виклику швидкої медичної допомоги. Карета швидкої допомоги замовляється за номером 103 і має приїжджати за 20 хвилин. У випадку неякісного та невчасного надання послуг швидкою медичною допомогою потрібно телефонувати на «гарячу лінію» Міністерства охорони здоров’я.

Голова району також наголосив на важливості комунікацій між собою усіх ланок надання медичних послуг: первинної медицини, Обухівської центральної районної лікарні і швидкої допомоги.

Від жителів громади надійшло прохання допомогти у вирішенні законного оформлення спортивного інструктора при сільській раді, який тренує  декілька різновікових футбольних команд дітей, які складаються не тільки з дітей місцевих жителів, а й дітей навколишніх сіл. Голова адміністрації повідомив мешканців громади, що це питання потребує додаткового вивчення і спільного вирішення керівництвом району і села.

На болюче питання, яке хвилює жителів вулиці Приозерної, а саме перепади напруги в електромережі, внаслідок чого згорає побутова техніка, а також про заміну лічильників, про вирізання дерев біля лінії електропередач, відповів старший диспетчер Обухівського районного підрозділу ПАТ «Київобленерго» Микола Литвин.  Голова адміністрації акцентував увагу присутніх на тому, що про неякісне надання послуг треба інформувати керівництво району для оперативного реагування.

Піднімались на зустрічі із керівництвом району такі питання, які можливо вирішити на рівні села спільними діями і комунікацією між собою голови села і жителів. Іван Сергійович закликав жителів громади активно долучатись до вирішення питань територіальної громади, адже вони представники влади на місцях, і районне керівництво не зможе за них вирішити усі питання, якщо самі жителі будуть інертними і байдужими.

Гарячі дискусії викликало обговорення реформування місцевого  дошкільного навчального закладу у навчально-виховний  комплекс, що викликало незадоволення жителів. Це рішення було прийняте з метою збереження місцевого загальноосвітнього навчального закладу. На базі школи створена дитячо-юнацька спортивна школа та навчально-виховний комплекс, відкрились спортивні секції. Зараз навчальний заклад працює у звичному режимі, фінансування його діяльності відбувається з районного бюджету, усі працівники залишились на роботі, ніхто не звільнений

На запитання про Генеральний план села, про відсутність офіційного сайту сільської ради, про неможливість отримання громадянами рішень сесій, про звіт Краснослобідського сільського голови перед громадою, про суперечності, які відбувались між сільським головою та депутатським корпусом, відповів голова громади Петро Клименко. Голова адміністрації закликав обидві сторони конфлікту до діалогу між собою, залишити усі непорозуміння в минулому і почати спільно працювати на користь громади, адже проблема і полягає у відсутності комунікації між собою.

Заступник начальника управління соціального захисту населення адміністрації Наталія Ярмак розповіла жителям села про зміни  у законодавстві щодо призначення і отримання субсидій і повідомила, що управління соціального захисту населення планує приїхати у село безпосередньо за місцем проживання людей з метою надання практичної допомоги та роз’яснення вимог законодавства про надання субсидій.

Турбує жителів села і питання децентралізації – добровільного об’єднання територіальних громад. Голова адміністрації повідомив присутніх, що насильного  нікого не будуть об’єднувати, а громада сама має визначитись, з ким об’єднуватись, вивчивши фінансовий аспект усіх можливих варіантів об’єднання і вибрати для себе найвигідніший.

Також жителів громади цікавило питання ремонту дороги у селі Матяшівці. Іван Сергійович проінформував присутніх про надходження коштів в громаду села на різні галузі життєдіяльності.

Піднімали також жителі села важливе питання ремонту понтонної переправи через річку, яка постійно ламається. Іван Сергійович запевнив присутніх, що дав доручення відповідним службам вивчити це питання, сільській раді підготувати проект та кошторис ремонту мосту і адміністрація надасть допомогу у відновленні повноцінного мосту через річку.

Питання, яке турбує усіх жителів району, що перебувають на заслуженому відпочинку, це нарахування пенсії, її перерахунок. На ці та інші питання відповіла начальник Обухівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Наталія Василишина.

  Такі виїзні прийоми за місцем проживання людей дуже необхідні: громадяни отримують відповіді на свої проблемні питання. Обухівська райдержадміністрація відкрита для спілкування, пропозицій, співпраці з жителями району для вирішення усіх питань. 3 2 1

Показати ще
WordPress Lessons