Новини

Виплати державних соціальних допомог та компенсацій

Для забезпечення соціального захисту малозабезпечених та соціально незахищених громадян управлінням соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації, відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» у травні   місяці 2018 року  виплачено 2390,5 тис. гривень 137 одержувачам допомоги, з них :

–        допомога по вагітності та пологах непрацюючим жінкам виплачена 19 особам на суму 33,8 тис. гривень;

–        допомога при усиновленні дитини виплачена 5 сімям на суму 6,0 тис. гривень;

–        допомога при  народженні дитини виплачена 1383 особам на суму 1892,8 тис. гривень;

–        допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням виплачена 37 особам на суму 176,8 тис. гривень;

–        допомога на дітей одиноким матерям виплачена 193 особам на загальну суму  344,1 тис, гривень.

Сім’ям з дітьми, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, виплачено тимчасову державну допомогу на суму 34,5 тис. гривень.

Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» за звітний період надано допомогу в сумі 206,8 тис. гривень 75 сім”ям.

Допомогу передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» у травні 2018 року виплачено 358 особам  на суму 667,9 тис. гривень.

56 особам на загальну суму 100,8 тис. гривень виплачено держану соціальну допомогу передбачену Законом України  «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають  права на пенсію, та особам з інвалідністю».

Допомогу передбачену постановою Кабінету Міністрів України                           від 02.08.2000 року № 1192 «Про надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним» виплачено 11 одержувачам на суму 22,1 тис. гривень.

Щомісячну компенсаційну виплату непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80 – річного віку виплачено 11 особам на суму 0,3 тис. гривень.

Компенсаційні виплати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558 «Про затвердження порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» виплачено 33 особам на суму 6,8 тис. гривен.

Державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною” виплачена двом будинкам сімейного типу та двом прийомним сім’ям в розмірі 59,5 тис. гривень.

Щомісячну адресну допомогу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» виплачено 530  переміщеним особам на суму 688,8тис. гривень.

Показати ще
WordPress Lessons