НовиниНовини Обухівщини

32-річниця Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2018 року в м. Українка пройшов районний захід присвячений 32-річниці Чорнобильської катастрофи.

Тривогою та болем наповнені дні. Болем за нашу землю. Тривогою за майбутнє життя.

Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей… Ще багато століть ця трагедія буде нагадувати про себе.

У ліквідації аварії брали участь 600 000 людей: пожежники та медики, військовослужбовці та персонал станції – вони виконували свій обов’язок, ризикуючи своїм здоров’ям та життям. Сьогодні серед нас присутні ті, хто першими вийшли на лінію вогню, ступили у вируюче полум’я, в смертельну радіацію не за наказом командира, а за велінням совісті.

Зі  словом на заході виступив голова Обухівської районної ради – Костянтин Олександрович Шушаков та  заступник голови Обухівської районної державної адміністрації  – Олексій Миколайович Мошковський,  які висловили свою вдячність тим людям, які пожертвували собою заради всього людства, зазначивши, що Чорнобиль – не лише технологічна катастрофа, а й людська катастрофа, вплив якої відчутний і сьогодні.

Мабуть в Україні немає жодного населеного пункту де б не було меморіалу, пам’ятника чи  знаку, що засвідчує нашу пам’ять про Чорнобильську трагедію. Це своєрідні дзвони, що нагадують нам про людський подвиг.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Показати ще
WordPress Lessons