НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Державна реабілітаційна установа

Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю (далі – Центр) здійснює набір осіб з інвалідністю на проходження комплексної реабілітації строком до 60 календарних днів на рік та професійної реабілітації строком реабілітаційного процесу відповідно до затверджених навчальних планів

Послуги з комплексної реабілітації являють собою систему індивідуально спрямованої спеціалізованої соціальної реабілітації:

  • соціальна діагностика,
  • групові та індивідуальні консультації,
  • соціально-психологічні тренінги,
  • культурно-масові заходи;

психологічної реабілітації:

  • індивідуальна та групова психодіагностика,
  • групові та індивідуальні консультації,
  • психологічні тренінги,
  • психологічна релаксація;

медичної реабілітації:

консультації та супровід фахівців:

  • терапевта,
  • ортопеда,
  • невропатолога,
  • дерматолога,
  • психіатра,
  • фізіотерапевта;

діагностичне обстеження:

  • реовазографія,
  • спірографія, ЕКГ.

Дієтичне харчування;

фізичної реабілітації:

  • фізіотерапія,
  • лікувальна фізична культура,
  • масаж,
  • водолікування,
  • гідрокінезотерапія,
  • ароматерапія;

психолого-педагогічних,

фізкультурно-спортивних та профорієнтаційних заходів.

 

До Центру приймаються громадяни України із числа повнолітніх осіб  з інвалідністю І-ПІ груп, які:

– постійно проживають на території України і перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації, а також за висновком МСЕК потребують професійної реабілітації;

– не мають протипоказань для навчання та роботи за робітничими професіями, за якими здійснюється професійна реабілітація у Центрі;

– мають документ державного зразка про повну чи базову загальну середню освіту або освіту, достатню для оволодіння відповідними робітничими професіями.

 

До Центру не приймаються особи, стан здоров’я фізичні й сенсорні вади яких  унеможливлюють їх навчання та з медичними протипоказаннями:

–   гострі інфекційні захворювання до закінчення строку ізоляції;

–   психічні розлади;

–   венеричні захворювання;

–   епілепсія та епісиндром;

–   онкологічні захворювання середньої та тяжкої стадії перебігу;

–   усі інші захворювання в гострій, підгострій та заразній формах;

–   протипоказання до обраної професії.

 

Направлення осіб з інвалідністю до Центру здійснює управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації, якому особи з інвалідністю подають заяви та відповідні документи.

Вступники особисто подають до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації документи:

– заяву на ім’я начальника управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації про вступ до Центру, в якій вказують обрану робітничу професію (із числа тих, за якими здійснюється професійна реабілітація у Центрі), групу інвалідності, місце проживання, номер домашнього телефону (або контактної особи), засоби пересування (якщо маються).

– документ про освіту: копію свідоцтва про базову середню загальну освіту (9 класів), атестата про повну середню загальну освіту (11 класів) чи диплома про середню спеціальну освіту або документ про освіту, достатню для оволодіння відповідними робітничими професіями (копія);

– медичну довідку – форма 086-У, з обов’язковим висновком медичної комісії про професійну придатність в такій редакції: «навчатися та працювати за обраною робітничою професією (вказати професію) може». У довідці обов’язково вказується інвалідизуючий діагноз і діагнози супутніх захворювань, сформульовані згідно з класифікацією, затвердженою МОЗ України;

– виписку з особової амбулаторної картки стосовно динаміки інвалідизуючого захворювання за останні 2 роки;

– довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності, де зазначено реабілітаційний потенціал інваліда (копія);

– індивідуальну програму реабілітації, видану МСЕК;

– паспорт (копія);

– довідка про присвоєння ідентифікаційного номера (копія);

– дві фотокартки розміром 3×4 см;

– рекомендації територіального органу Державної служби зайнятості щодо вибору професії із зазначенням актуальності на ринку праці;

– заява про згоду на збір, обробку та збереження персональних даних.

 

Проходити професійну реабілітацію в Центрі повторно за рахунок державного бюджету особа з інвалідністю може лише за висновком медико-соціальної експертної комісії або за власні кошти, кошти юридичних чи фізичних осіб.

Особи з інвалідністю, які за викликом прибули до Центру, подають Приймальній комісії оригінали документів: про освіту, паспорт, довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності, а також, видані за місцем проживання довідки:

–   про епідеміологічне оточення;

–   про санацію ротової порожнини;

–   від дерматовенеролога;

–   від гінеколога (для жінок).

 

Вступники, які при прибутті не подали зазначені довідки, до Центру не приймаються.

 

Адреса:

07352 с. Лютіж, Вишгородський район, Київська область,

Телефони (факс) (04596) 40-0-11, (044) 425-84-91.

 

Професійне навчання, соціальна, психологічна, фізична та медична реабілітація, проживання та харчування здійснюються для слухачів БЕЗКОШТОВНО.

Направлення до Центру на комплексну або професійну реабілітацію здійснюється відповідно до Порядку надання особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, і дітям віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, реабілітаційних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 р. № 80 (зі змінами) та за формами, затвердженими наказом Мінсоцполітики від 28.07.2016 р. № 825 «Про затвердження форм документів для отримання особами з інвалідністю та дітьми віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності реабілітаційних (реабілітаційних) послуг у реабілітаційних установах».

Телефон для довідок: (04596)4-00-10, (068)354-01-35, (095)531-93-86.

 

За більш детальною інформацією, звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації за адресою:             м. Обухів, вул. Київська, 24, каб. № 6, тел. (04572)5-03-52.

Показати ще
WordPress Lessons