НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

Про семінар «Моральні цінності мого народу» в Халеп’янській школі

Найважливішою громадянською рисою особистості є сформованість національної свідомості, патріотичних почуттів до рідної землі, мови, традицій та обрядів свого народу, до праці в ім’я України. Ціновим засобом відображання нації є формування в людини національної гідності й гордості за свою Батьківщину, відмова від почуття національної меншовартості, від почуття національної неповноцінності,  що формувалися віками. У цьому  напрямку  працює педагогічний колектив Халеп’янської ЗОШ І-ІІ ступенів.

20 березня  заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, класні керівники  закладів освіти району стали учасниками  семінару-практикуму «Забезпечення реалізації наскрізних ліній в освіті: громадянське виховання «Моральні цінності мого народу».

На початку  учасників привітала   директор  школи  Орловської Аліна Михайлівна,  вона  розповіла про  навчальний  заклад,  який має більш ніж сторічну історію заснування,  перших учнів до якого було прийнято  ще  в 1897 році.  Про навчальний  заклад сьогодні, напрацювання його педагогічного колективу розповів  та презентував заступник директора з навчально-виховної роботи Тимошенко Віктор Володимирович.  Вчитель школи,  Риндюк Валентина Петрівна провела з  педагогами  станційну гру  (квест)  «Моральні принципи українського народу. Педагогічні ідеї                 І.І. Огієнка».

Учасники семінару  побували на екскурсії в шкільному музеї Заслуженої артистки України Нещерет Тетяни Іванівни, яку провели учні 9 класу.

Педагогам району було презентовано  літературно-музичну  композицію  «Це моя Україна», в якій були задіяні  всі учні школи. Вони натхненно  та схвильовано читали вірші про рідний край,  любов до Батьківщини,  Героїв Небесної Сотні.   Серед іншого, разом з педагогом  Тимошенком В.В.  показали присутнім  жартівливо-повчальну сценку та   представили театрально-гумористичну мініатюру.  Дорослі  дарували  дітям заслужені аплодисменти.  Родзинкою заходу стало виконання школярами  патріотичних пісень під акомпанемент, неперевершений музичний супровід, гри  на баяні, Заслуженої артистки України,  Скляр Валентини  Анатоліївни.

На завершення семінару, під час підведення підсумку методист РМК відділу освіти Шевченко О.О., педагоги району відмітили  важливість проведення таких виховних заходів в умовах сьогодення.

Учасники семінару  щиро вдячні адміністрації Халеп’янської загальноосвітньої школи, педагогічним працівникам та учням,  за організацію та проведення семінару.

IMG_20180320_094252 IMG_20180320_094300 IMG_20180320_094311 IMG_20180320_094318 IMG_20180320_094342 IMG_20180320_094858 IMG_20180320_094935

Показати ще
WordPress Lessons