НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

Про вшанування пам’яті великого Кобзаря в Українській СЗОШ І-ІІІ ступенів №2

З нагоди річниці від дня народження народного поета України Тараса Григоровича Шевченка, з метою вшанування пам’яті національного генія, поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова, з 12 по 23 березня 2018 року в школі було проведено ряд навчально-виховних заходів.

«Шевченко наш. Він для усіх століть

Він – прометей, пророк для України

Візьміть його вогню, хоч крихітку візьміть

І нас вже не поставлять на коліна

Народ наш, не поставлять на коліна»

 Василь Кобець

На уроках української мови і літератури вчителі провели «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами Тараса Григоровича. У вестибюлі школи активісти самоврядування оформили виставку найкращих шкільних газет, присвячених життю і творчості Шевченка.  А в рекреації учні 5-10 класів презентували пошукові проекти, представляли власноруч виготовлені листівки, творчі роботи:  «Шевченко сьогодні», «Що ми знаємо про Шевченка?», «Тарас Шевченко – України син», «Безсмертне  слово Кобзаря»,…   Незабутньою і надзвичайно цікавою для учнів молодшої школи була зустріч з праправнучкою Т. Г. Шевченка по лінії сестри Катерини, письменниці, президента Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Т. Г. Шевченка Людмили Олександрівни Красицької.

А 15 березня у школі відбулися шевченківські читання, які підготувала з  учнями 9-х класів учитель української мови і літератури Віра Федосіївна Козинець. Віра Федосіївна та ведучі Волоконська Анна, Абашина Анна, Павлов Кирило розповідали про життя і творчість Тараса Григоровича, про те, що в історії кожного народу серед великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом в Україні є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. А потім звучали рядки великого Шевченка, діти читали вірші, всі разом співали «Реве та стогне..». А закінчився поетичний вінок Кобзареві віршем сучасного вінницького поета Василя Кобця «Шевченко наш», який чудово причитала учениця 9-А класу Тетяна Рудюк.

Змінюються покоління, часи, але незмінним, невичерпним, не до кінця розгаданим залишається історична творча філософська постать Тараса Григоровича Шевченка. Ми пишаємося ним, вивчаємо його, читаємо і співаємо його рядки, і так буде завжди!

2_007 2_011 2_024 2_030

Показати ще
WordPress Lessons